Vliegende start Mighty Thurds !

sep 242018
 
 
Zondag 16 september was het dan eindelijk zover: ARC 3 stond weer op het veld voor de eerst competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019. De wedstrijd tegen ASCRUM 5 zou het begin moeten zijn van een goed seizoen.

ARC 3 begon wat stroef. ASCRUM 5 zette de ploeg in de openingsfase van de wedstrijd onder druk op de eigen helft. Dit leidde tot de verdiende openingstry van de buren uit Amsterdam. Daarna keerde het wedstrijdbeeld. Binnen een paar minuten maakte ARC 3 alweer gelijk en dat was het startsein van een dominant en sterk ARC 3. Met name in de rucks kreeg ASCRUM 5 geen vat op het geweld van The Mighty Thurds. In de eerste helft bleven de Amsterdammers nog redelijk in het wiel van ARC 3. In de tweede helft was de pijp echter leeg bij ASCRUM 5 en liep ARC 3 uiteindelijk redelijk eenvoudig uit naar een ruime overwinning: 63-21.
 
Het samenspel tussen de forwards en de backs was in aanvallend opzicht meer dan goed. Dit was met name te zien bij de spelhervattingen; deze leidden in vrijwel alle gevallen direct in een open kans of een try. Ook de support was prima en het aanvalsspel toonde veel variatie. Daarnaast hamerde trainer Rudy in de aanloop van het seizoen tijdens de trainingen op de tackles. Daar was ook flink op getraind en dat was te zien ook. 
 
Er waren echter ook wat kritische kanttekeningen te plaatsen: er waren iets te veel technische foutjes en in defensief opzicht was af en toe onvoldoende organisatie te zien. Bij de eerstvolgende training zal hier ongetwijfeld op gewezen en getraind worden.
 
Al met al bood deze wedstrijd voldoende perspectief voor de eerstvolgende wedstrijd.
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu