Dik verTIENd: Amstelveen 1 schrijft geschiedenis

nov 292017
 

Zondag 26 november heeft het eerste team van de Amstelveense Rugby Club in Den Bosch met ruime cijfers weten te winnen van RC the Dukes. Hiermee boekte de Amstelveense Rugby Club hun 10e overwinning op rij in de Eerste Klasse, een unicum voor de club uit Amstelveen. Door de overwinning heeft ARC na tien competitieronden een voorsprong van tien punten op de nummer 2.

Met een bus vol supporters vertrokken de spelers zondagochtend naar Den Bosch en waren, ondanks een onvolledige selectie, vastberaden om te winnen. Terwijl een tiental supporters een rondleiding in Den Bosch kreeg van oud-voorzitter Nick Gale maakte de selectie zich klaar voor de wedstrijd. Helemaal warmgedraaid konden ze onder luid gejuich van de supportersgroep de wedstrijd beginnen. Al vanaf de eerste minuten nam de Amstelveense ploeg de overhand. Door sterk verdedigende acties van ARC kreeg de thuisploeg weinig ruimte in de aanval en kwam het al snel in balbezit. De eerste try volgde niet veel later. Buiten wat disciplinaire en slordigheidsfoutjes van Amstelveen, veranderde dit wedstrijdbeeld niet. Ook niet toen de ploeg door vele blessures de laatste 10 minuten met een man minder moest spelen. ARC wist een comfortabele overwinning te boeken met als eindscore 0-54.

Over twee weken vindt de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie plaats. Tegenstander is dan Ascrum 2 uit Amsterdam. Het eerste team van Amstelveen krijgt dan de kans ongeslagen uit de eerste helft van de competitie te komen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de de Gerrit Dekker-cup die dezelfde dag wordt gespeeld tussen de Amstelveen Wanderers en de Amsterdam Academicals. Een mooie wedstrijd om de Maestro te eren. De wedstrijd begint om 12:30 bij de Amstelveense Rugby Club.

De volgende uitwedstrijd vindt op 14 januari plaats in Breda. Voor slechts €10,- kan je meerijden met de spelersbus. Wellicht is Nick Gale dan wel weer te porren voor een mooie rondleiding in de stad! Aanmelden kan bij rugbytc@arcrugby.nl

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu