ARC2 na een eenvoudige zege weer op de eerste plaats

mrt 122017
 

Na een tegenvallende wedstrijd vorige week, was het vrijdag aan ARC2 om zich te herstellen tegen RC Spakenburg. Dit is hun aardig gelukt onder het toezicht van de vele supporters. 

ARC kende een goede start. Al snel lukte het de mannen door goed fasespel en mooie passes op voorsprong te komen. De eerste twintig minuten was het een eenrichtingsverkeer en had Spakenburg vrijwel niks in te brengen. Hierna volgde echter een rommelige fase waar het aan concentratie ontbrak bij Amstelveen. Dit resulteerde in twee tries tegen. Hoewel de winst aan het einde van de eerste helft al binnen was, moest ARC weer aan de bak om dit soort momenten te voorkomen. Dat lukte ze. De set-pieces en daarmee de algehele tweede helft werd(en) gedomineerd door Amstelveen. De spanning verdween snel, waardoor de mannen zonder druk met veel plezier hun eigen spel konden spelen. Hierdoor kon erg aantrekkelijk rugby gespeeld worden. Eindstand 87-10.

Amstelveen heeft dit weekend dus de volle 5 punten weten te pakken. Directe promotie-concurrenten Ascrum en Alkmaar speelden dit weekend ook tegen elkaar. Deze wedstrijd heeft Ascrum nipt gewonnen. Hierdoor heeft ARC de eerste plaats in de competitie weer veroverd! De laatste weken worden een spannende race naar promotie, waarin Amstelveen aankomende zondag een gat kan slaan met Haarlem.
Kom de mannen aanmoedigen, 19 maart 14:30 in Haarlem!

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu