ARC1 wringt zich los van nummer 2 URC

jan 302018
 

Zondag 28 januari stond de kraker van de Eerste Klasse op het programma, ARC1 tegen de Utrechtse Rugby Club. De spelers van Amstelveen wisten dat het niet makkelijk zou worden de winning streak van 13 wedstrijden uit te breiden. Voor beide teams stond er veel op het spel. Utrecht moest winnen om het gat tussen hun en Amstelveen te verkleinen en Amstelveen om zich iets zekerder te maken van de eerste plek in de competitie. 

Dat het geen makkelijke wedstrijd was, bleek al in de eerste minuten. Door hoge druk en fysiek wist Utrecht meteen meters te maken en en een penalty af te dwingen. Ze zaten goed in de wedstrijd en besloten dus voor een line-out te gaan in plaats van voor de palen en dat bleek de juiste keuze te zijn. Door een goed opgezette maul wisten ze tot scoren te komen. Amstelveen was gewaarschuwd. De wedstrijd ging hierna voor lange tijd gelijk op. Beide teams verdedigden erg goed en lieten de tegenpartij geen meter naar voren komen. Door snel spel creëerde Amstelveen gaten in de verdediging van Utrecht en kwamen zo uiteindelijk tot scoren. Op slag van rust breidde Amstelveen deze score uit naar 5-10 door nog een try te maken. ARC kon zo de tweede helft met zelfvertrouwen starten. Hierdoor kwam Utrecht in de tweede helft nauwelijks meer aan aanvallen toe. De verdediging hield wel stand. Utrecht leverde vooral veel meters in door ongedisciplineerd spel. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een gele kaart. Niet lang hierna scoorde ARC, welk al snel gevolgd werd door een benutte penalty. Door een snelle tap en go wist de Amstelveen hooker een vierde try te maken, waardoor de bonuspunt binnen was.

Door deze winst houdt Amstelveen haar winning streak in stand. Volgend weekend ligt de competitie stil. De week daarna zal de eerste ontmoeting met Ascrum plaatsvinden. 

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Google+
https://www.arcrugby.nl/wp/c54-algemeen/arc1-wringt-zich-los-nummer-2-urc/
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu