ARC1 verdubbelt hun punten tegen Oemoemenoe

okt 012018
 

ARC1 heeft de eerste Super Saturday van het seizoen succesvol afgesloten. Nadat de jeugd het publiek al goed warm had gemaakt, was het aan het eerste om de eerste thuisoverwinning binnen te halen. En met succes, zo is gebleken. Met een ruime overwinning van 57-27 tegen Oemoemenoe haalde zij voor de tweede opeenvolgende keer de volle punten binnen. 

Ondanks de grote overwinning begon de wedstrijd stroef tegen de nummer 4 van afgelopen seizoen. In de eerste 10 minuten had Amstelveen het namelijk lastig en liep zij tegen een achterstand aan. Daarna draaide het wedstrijdbeeld compleet om. Door snel en dynamisch spel van het jonge team werden de Middelburgers in het nauw gedreven. Mede dankzij twee gele kaarten aan de zijde van Oemoemenoe wist Amstelveen op een grote voorsprong te komen, welke in de tweede nog werd uitgebreid naar 57-7. Oemoemenoe was echter vastberaden om in ieder geval een bonuspunt mee naar huis te nemen. De laatste twintig minuten zetten zij daarom een tandje bij en plaatsten Amstelveen op hun achterste voet. Door snelle uitbraken en een ongedisciplineerd Amstelveen kwamen zij nog een aantal keer tot scoren en haalden zij de bonuspunt binnen. Eindstand 57-27.

Een erg goede wedstrijd van nieuwkomer Amstelveen met een bitter einde. Ondanks de winst daalt Amstelveen naar de 5e plek. Dit komt mede doordat Amstelveen een wedstrijd minder heeft gespeeld dan andere Ereklasse-teams. Volgende week reist ARC1 af naar Den Bosch voor hun 3e wedstrijd. Meereizen met de bus kan nog en kost 10 euro. Neem hiervoor contact op met Sylvia Bruinsma.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu