Cubs wijzer terug uit het oosten

dec 142015
 

Cubs in Deventer
Op zaterdag 12 december ontvingen The Pickwick Players onze Cubs op hun prachtig gelegen rugby ground in Deventer. Daar stond Amstelveen voor de taak om, na het verlies van de eerste wedstrijd in de Plate Poule A, punten te pakken. Het weer was in elk geval goed en de stemming relaxed, getuige ook de tijd die de scheidsrechter nam om de wedstrijd te beginnen, om precies te zijn om 8 over 11 (in plaats van precies 11 uur).

ARC maakt een vliegende start en drukt uit een bliksemactie na de kick-off meteen de eerste try! De conversie blijft uit en zo staat het na 1 minuut 0-5. The Pickwick Players laten zich echter niet overrompelen en zien hun aanvallende spel 8 minuten later beloond met de tegentry, ook zonder conversie: 5-5. Dan is het weer ARC dat kort achter elkaar zelfs twee tries maakt, waarvan de eerste na een indrukwekkend lange sprint over rechts. Beide keren blijven de conversies uit en 10 minuten voor rust staat het 5-15. Kort voor het fluitsignaal weet de thuisclub nog een belangrijke try te scoren, mét conversie. Bij een ruststand van 12-15 kan de wedstrijd dan nog alle kanten op.

Net als in de eerste helft is het ARC dat 1 minuut na aanvang van de tweede helft meteen een try pakt: 12-20 (inderdaad wéér geen conversie). Nu blijft een antwoord van The Pickwick Players echter uit en slagen onze Cubs erin om met een paar prachtige acties (korte kicks, lange runs en snelle steps) de voorsprong binnen 12 minuten uit te bouwen tot een comfortabele 12-40. Deventer snoept in de voorlaatste minuut nog 7 punten van dit verschil af door een mooie try mét conversie: 19-40. De Cubs van ARC hebben overtuigend gewonnen, maar zijn ook op een belangrijk ander punt wijzer geworden: het kicken moet – met 8 gemiste conversiekansen – toch echt beter!
Please follow and like us:
Facebook
Twitter
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu