Welkom bij ARC

 

ARC – de Amstelveense Rugby Club – is één van de grootste rugbyverenigingen van Nederland met meer dan 500 leden. De ruim 200 jeugdleden, jongens én meiden, worden begeleid en getraind door zeer goede en gedreven trainers en begeleiders. Alle trainers hebben zelf rugby gespeeld en hebben de benodigde diploma’s. Verschillende trainers hebben in nationale teams gespeeld. Eén van de jeugdtrainers, Erik Hengeveld, is de voormalige bondscoach.

Dankzij serieuze en plezierige trainingen behaalden de jeugdteams van ARC de afgelopen jaren hoge resultaten. De Junioren werden in seizoen 2015-2016 kampioen van de plate competitie en de Colts van ARC 2e in hun competitie. Verschillende jeugdspelers zijn geselecteerd voor de nationale jeugd selecties.

De Heren 1 en het damesteam de All Blues, een combinatieteam van ARC en Rugby Club Hilversum, spelen op het hoogste niveau van Nederland: DeGiro Ereklasse.
ARC 2 komt uit in de 2e klasse en zal een gooi doen naar het kampioenschap
ARC 3 blijft steady in de 4e klasse.

De Amstelveense Rugby Club kent daarnaast ook nog een veteranenteam, de ARC Wanderers, en een homorugbyteam, de ARC Lowlanders.

De meeste spelers van ARC komen uit Nederland. Er zijn ook vele andere nationaliteiten uit de gehele wereld die bij ARC trainen en spelen. De Internationale School en de vele multinationals in de omgeving van Amstelveen spelen hierbij natuurlijk een grote rol.

Kortom, of je nu jongen bent of meisje, man of vrouw, jong of oud, hetero of homo, uit Nederland komt of uit het buitenland, iedereen is van harte welkom bij ARC!!

We hopen je daarom binnenkort te mogen verwelkomen op een van de beste sportaccommodaties in Amstelveen (het adres van ARC is Sportlaan 25a). Neem voor meer informatie contact met ons op via secretaris@arcrugby.nl.

 

arc_groot

© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu