Nieuwsbrief

 

 

 

 

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 8 – december 2015

Bekijk deze newsletter in je browserGo to the English version Ga naar de Nederlandse versie

Hallo!

Hier de 8e en laatste What’s up! the ARC newsletter van het jaar 2015! Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk altijd ter inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers!

Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

Zondag 3 januari –  de ARC nieuwjaarsreceptie vanaf 16:30 – 20:00 uur. 

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie is er een spectaculaire Nieuwjaarswedstrijd: Jong (onder 30) vs Oud (boven 30). Kick off: 15:00!

 

Het bestuur is samen met de verschillende commissies het afgelopen half jaar bezig geweest om bij alle leden en ouders te inventariseren op welke manier men zich wil en kan inzetten voor de club. In het nieuwe jaar krijgt elke commissie een vaste ploeg vrijwilligers toegewezen op wie zij een beroep kunnen doen. Hierbij is zoveel als mogelijk uitgegaan van de keuzeformulieren, maar ook diegenen die geen keuze hebben kunnen maken, worden ingedeeld. De commissies communiceren dit met hun groep vrijwilligers. Voor de bardiensten tijdens de wedstrijden, trainingen en toernooien zijn de meeste mensen nodig. 

Besloten is dat vanaf 1 januari a.s. de teammanagers de indeling van de bardiensten tijdens hun wedstrijden gaan communiceren met de ouders van de jeugdleden en met de senioren leden. Dit gaat via een schema voor de rest van het seizoen, zodat iedereen er rekening mee kan houden wanneer hij/zij is ingedeeld. De club verwacht van iedereen ook daadwerkelijke opkomst op de geplande tijd en datum, anders draaien anderen ervoor op. Natuurlijk kan men onderling ruilen van bardiensten. 

Met zijn allen wordt het dan vast weer een gezellig jaar op het veld en in het ARC Café!

Op 16 januari wordt de ARC Business Club gelanceerd met een feestelijk “Winter Wonder Land“programma. Wie interesse heeft in de Business Club en hierbij aanwezig wil zijn, kan dat ons laten weten via businessclub@arcrugby.nl
Ook degenen die niet aanwezig kunnen zijn, maar wel interesse hebben in het lidmaatschap van de ARC Business Club, nodigen wij van harte uit te reageren.
 
Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club:
Na jarenlang voor ARC gespeeld te hebben en trainer/coach van diverse jeugdteams te zijn geweest, ben ik sinds 2012 mede verantwoordelijk voor het rugby bij de Amstelveense Rugby Club vanuit de Technische Commissie. 

Een 5-tal vragen om jou beter te leren kennen:

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Fietsen op een vroege zondagochtend.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn? 
De focus en concentratie om het gewenste resultaat te bereiken. Skischansspringer lijkt mij geweldig! Een prachtige sport, de vrijheid om te vliegen en de power die het los maakt.

Waar kan ik jou voor wakker maken?
Saté kroket van de Febo.

Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Geen idee.

Als je een taart zou zijn… Welke taart ben je dan?
Een mokkataartje met verse slagroom erop.

Tot slot: 
Wat ik graag zou zien is dat alle jeugd, die ik onder andere heb mogen trainen, uiteindelijk in het 1e team van Amstelveen komen te spelen. En dat dát dé basis vormt voor de toekomst! Dan heb ik mijn werk goed gedaan, samen met alle andere betrokkenen.
 

SCHEDULE
 

January 3
15:00 <30 vs >30
16:30 New Year’s Reception in Amstelveen

January 10
13:00 ARC Colts – BRC / Tilburg / RRC 1 in Amstelveen
14:30 ARC 3 – Ascrum 3 in Amstelveen
13:00 All Blues Ladies – R.C The Bassets Ladies  in Hilversum    

 LEGENDA:  THUISWEDSTRIJD / HOME | UITWEDSTRIJD / AWAY

 

This week no This weeks pic…

But all the editors of the newsletter would like to wish you a Merry Christmas and a Happy (oval) New Year! See you at the reception on January 3th.

Natasja, Elin, Stephan, Mal, Derek and Frank

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 7 – december 2015

Bekijk deze newsletter in je browserGo to the English versionGa naar de Nederlandse versie

Hier is de 7e What’s up! the ARC newsletter! Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk altijd ter inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers!

Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

Zondag 3 januari –  de ARC nieuwjaarsreceptie vanaf 16:30 – 20:00 uur. 

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie is er een spectaculaire Nieuwjaarswedstrijd: Jong (onder 30) vs Oud (boven 30). Kick off: 15:00!

Zingen hoort net zo bij onze rijke rugbytraditie als afgezakte sokken, een verregend trainingsveld, hoeraatje voor de tegenstander, in de modder rollen, wiebelende lijnen van Karel, Erik vd H die de bal uit de sloot haalt, poortje aan het eind van de wedstrijd en blijven hangen in de kleedkamer. Zingen geeft de derde helft net dat extraas, laat onze gasten zien dat we onderdeel zijn van de mooiste sport op aarde en zorgt dat we mogelijke blauwe plekken vergeten.
 
Werelds dus dat ook onze jeugdspelers rugbyliederen willen leren zingen en om dit proces te versnellen hebben we op 21 november jongstleden een Singalong  voor de Cubs, Junioren en Colts gehouden. Meer dan 50 CJC’s verzamelden zich in het clubgebouw en kregen het nieuwe ARC Songbook (gekuiste kinderversie) met teksten van opvoedende aard, zoals ARC is het wel, Aan de oever van de vliet, The tampax factory enYogi bear.
 
Het boekje, prima vormgegeven door Frank en Jolanda was het geheugensteuntje dat de 7 verschillende teams (3 cubs koren, 2 junioren koren, 1 colts koor en een koor van het 1e team) konden gebruiken bij hun optreden. En wat voor optredens. Muzikale begeleiding van Frank Shield, Performance aanwijzingen van Guido, 7 melodieuze varianten van We are Blue en zelfs een Close Harmony op het herentoilet verder kunnen we stellen dat de muzikale toekomst van de club er goed uit ziet.

Meiden achter de bar (Nadine, Claudette en Jolanda) en heren van het 1e bedankt voor een geweldige avond!

CJC’s – zo vaak mogelijk proberen te zingen na afloop van een wedstrijd, want aan het eind van het jaar doen we een heuse songcontest.

Ik neem aan dat de bal nu aan de voeten van de senioren ligt!

Nieuwsgierig naar de foto’s, kijk [hier]

Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club:
Ben lid sinds 2004 toen ik na een lange periode in het buitenland terug in Nederland kwam. Heb 2 seizoenen actief meegespeeld, en werd toen weer uitgezonden, wat resulteerde in aanzienlijk minder rugby dan ik zou willen. Nu speel ik in ARC-3 met de doelstelling in de laatste actieve jaren van mijn “rugby carrière” nog wat wedstrijden te winnen, of nog belangrijker als 1e rijer scrums te winnen. Doe dit met zeer veel plezier, al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat het steeds langer duurt na de wedstrijd op zondag dat mijn lijf weer normaal voelt.
Maar de meeste tijd bij ARC ben ik nu samen met vier mede-commissie-leden bezig om sponsoring in een nieuw jasje te steken, professioneler te maken, en in lijn te brengen met de ambities die we binnen de club hebben (voor jeugd alsmede senioren). Dit betekend dat wij naast sponsoring (shirts, borden, merchandise, en andere zaken), nu ook in januari de ARC Business Club gaan lanceren om de club verder te ondersteunen.

1. Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Alhoewel rugby zeer hoog op mijn lijstje staat, moet ik erkennen dat de sport die ik het allerliefst beoefen skiën is, maar daar als Nederlander veel te weinig aan toekom in een jaar. Over de afgelopen jaren de mogelijkheid gehad om dit over de gehele wereld te doen, en op een aantal fantastische plekken geweest (hoog op mijn lijstje is Georgië, wat ook een fantastisch rugby land is)

2. Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Skiën staat bovenaan mijn lijstje, en zou dan vooral beter willen zijn in freeriden (dit is niet freestyle met sprongen over schansen, maar off-piste).  Heb hier reeds aan mogen proeven in een aantal extreme plekken (o.a. Himalaya), maar zou dit beter willen kunnen.

3. Waar kan ik jou voor wakker maken?
Hecht waarde aan mijn slaap, dus de paar uurtjes die ik in bed lig word ik liever niet wakker gemaakt. Maar als het dan moet dan voor elke vorm van goed nieuws.
Zo zou ik op dit moment gaarne wakker gemaakt worden om te horen dat we een nieuwe, grote sponsor voor onze club hebben gevonden. Als club hebben we extra bijdragen echt nodig om onze ambities te verwezenlijken, en daarom ben ik elk uur van de dag bereid om hier over te praten

4. Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Ben bovenal een familie-mens, waarbij ik het liefst tijd spendeer met familie en vrienden, en normaliter niet echt in het middelpunt van de belangstelling wil staan (misschien daarom ook een 1e rijer in plaats van een show-ff back).

Tot slot:
Zoals aangegeven zijn we bezig sponsoring en fondsenwerving in een nieuw jasje te steken. Hierbij is echter wel de hulp van alle leden en ouders van jeugdleden nodig. Mocht je bedrijven kennen die mogelijkerwijs kunnen/willen sponsoren, laat het ons dan gaarne weten (je kunt alle informatie op de ARC website vinden).
Daarnaast wordt ook de ARC Business Club gelanceerd, en mocht je misschien lid willen worden dan zou we je graag uitnodigen voor de lancering in januari.

SCHEDULE

5 December
10:00 Bulldogs TBM’s – ARC, Waterland, Haarlem TBM’s in Almere
11:00 RC Waterland 2 Cubs – CAMS Cubs  in Purmerend
11:00 ARC Cubs – RC Delft Cubs in Amstelveen
12:00 ARC Junioren – Oisterwijk Oysters RFC Junioren in Amstelveen
15:00 ARC 1 – HRC 1 in Amstelveen

6 December
12:30 LRC DIOK Ladies – All Blues Ladies in Leiden
13:00 Waterland / Castricum / Alkmaar Colts – ARC Colts  in Purmerend
13:00 ARC 3 – LSRG / Sanctus Virgillius 2 in Amstelveen
14:30 ARC 2 – LRC DIOK 2 in Amstelveen

12 December
10:00 ’t Gooi TBM’s – ARC, Waterland, TBM’s in Naarden
11:00 Drc The Pickwick Players Cubs – ARC Cubs in Deventer
11:00 CAMS Cubs – Hilversum / ’t Gooi Cubs in Amstelveen
12:00 RCC Bekaro / REL Junioren – ARC Junioren in Roosendaal
15:00 LRC DIOK 1 – ARC 1 in Leiden

13 December 
13:00 All Blues Ladies – Lady Wasp Ladies in Amstelveen
14:30 Ascrum 2 – ARC 2 in Amsterdam

19 December
15:00 ARC 1 – ? in Amstelveen

20 December
13:00 ARC Colts – BRC / Tilburg / RRC 1in Amstelveen 


this weeks pic

Great fun with Sinterklaas and his all blacks at he clubhouse last wednesday.
Every turf, benjamin and mini left with a nice ARC-gift. If you weren’t there please contact Nadine. She keeps your beanie safe…

 

 

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 6 – november 2015

Bekijk deze newsletter in je browserGo to the English version – Ga naar de Nederlandse versie – AGENDA/SCHEDULE 

Hier is de 6e What’s up! the ARC newsletter! Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk altijd ter inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers!

Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

______________________________________________________________________________________________

Beste leden, ouders & ARC vrienden,

Onze club maakt momenteel een enorme groei door; niet alleen door de toename van leden maar ook doordat onze ambitie groeit. Voor de komende jaren hebben wij grootse plannen en ambitieuze doelstellingen die wij met uw hulp willen verwezenlijken.

Onze recent opgerichte business club is hiervoor momenteel actief sponsors aan het werven en hierin kunt u ook iets betekenen. Heeft u ideeën over het benaderen van een sponsor, bent u zelf in de gelegenheid te sponsoren of heeft het bedrijf waar u werkt wellicht interesse? Onze sponsor brochure en onze business club flyer kunt u downloaden van de ARC website en wat ons betreft mag u dat aan iedereen rondsturen waarvan u denkt dat het zinvol is.

Uiteraard is het ook mogelijk een persoonlijke afspraak te maken met leden van het ARC sponsor team via businessclub@arcrugby.nl. Wij vernemen graag uw ideeën!
Omdat wij trots zijn op het feit dat ARC nu een eigen gelegenheid  heeft waar ondernemers en gelijkgestemden elkaar onder de vleugels van rugby ontmoeten en inspireren, lanceren wij onze Business Club binnenkort officieel met een speciaal programma! Mocht u interesse hebben deel te nemen aan de Business Club, laat dit ons dan weten via businessclub@arcrugby.nl en dan nodigen wij u gaarne uit.

En vergeet niet dat u onze club ook op persoonlijke titel kunt sponsoren door lid te worden van onze club van 100: een unieke club van trouwe leden en vrienden die jaarlijks een extra bijdrage geven ter ondersteuning van onze ambities.
 
ARC Sponsor Team & Business Club

Bart Cornelissen, Elin Davies, Michael Leers,
Erik van der Meulen en Gerben Ouwens

 
Zaterdag 21 november gaan wij een oude traditie nieuw leven inblazen onder bezielende leiding van Rudy Hengeveld. We starten deze speciale liederenavond voor de Cubs, Junioren en Colts en hun trainersstaf.
Verplichte kost, deze Singalong voor CJC!
Er is al veel vraag naar een ‘Adult version’, en die volgt natuurlijk dus houd website, Facebook en de nieuwsbrief in de gaten!

Enquête Whats Up Newsletter   

Wat vind jij van de nieuwsbrief? Wij willen graag jouw mening horen/weten. Wij maken sinds dit seizoen met veel plezier en passie deze nieuwsbrief voor jou, maar wat vind jij als lezer?
Ga naar de enquete

Naam: De Feestcommissie – bestaat uit 4 dames, Nadine Klokkers,Claudette Emanuels, Jolanda van der Meijden en Natasja Combee-Veldman              

Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club:
Nadine
 Samen met de 3 andere dames in het team van de feestcommissie, regel ik met hulp van een aantal ouders de pannenkoekenmiddag. Daarnaast ben ik de coördinator voor de ARC jeugd en doe ik ondersteunde activiteiten bij de Cubs. Ook kan je bij mij terecht voor de merchandise verkoop voor o.a. de jeugd.
Jolanda Net als Nadine één van de dames in de feestcommissie en moeder van Lars die nu tijdelijk in Zuid Afrika rugby speelt en leert. Zo blijft ik betrokken bij Amstelveen, ons ‘clubbie’.
Claudette Naast trouwe supporter zijn van een cub (Demy), mini (Jayla) en senior (Joost), doe ik de ledenadministratie, heb ik zitting in de feestcommissie en verricht ik daar waar nodig hand-,  span- en bardiensten in en om het clubhuis tijdens trainings- en wedstrijddagen van de Mini’s/Cubs.
Natasja Coördinator Commissie Communicatie & Evenementen en moeder van juniorspeler Borre en zo in deze rol gerold en natuurlijk ook geregeld even kijken bij diverse teams.

Een 5-tal vragen om jullie beter te leren kennen:

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Nadine Tennis spelen.
Jolanda Tegenwoordig banen zwemmen. Goed voor me, training en ontspanning tegelijk.
Claudette Ik heb niet echt een favoriet. Wel sport ik al van kleins af aan en heb ik veel verschillende sporten beoefend, waarbij ik dansen, roeien en karate toch wel het leukst vond. Op dit moment doe ik pogingen om hardlopen leuk te gaan vinden, maar het wow-wat-is-dit-leuk-ik-wil-morgen-weer-gevoel blijft voorlopig uit.
Natasja Bootcamp is een nieuwe hobby sinds dit jaar, minimaal 2x in de week diverse oefeningen doen bij FIT Aalsmeer in the Beach onder begeleiding en soms hardlopen als er nog tijd over is 😉

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Nadine In tennis.
Jolanda Tja, rugby natuurlijk. Respect voor het dames rugby (heren ook natuurlijk ?).
Claudette Nooit over nagedacht, maar ik denk in de Martial arts.
Natasja Volleybal – aanvallen en verdediging.

Waar kan ik jou voor wakker maken?
Nadine Niet zo heel veel, maar een banketbakkers hazelnoottaart staat erg hoog.
Jolanda Voor de 1e sneeuwvlokken van de winter, en dan een wandeling maken in het bos.
Claudette  Als de mededeling is: “Pak je koffers, we gaan nu op vakantie.”
Natasja Liever niet natuurlijk maar of een verrassingsreis naar een heel warm tropisch oord of (heel erg) een Big Mac ;-)!

Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Nadine Dat ik vroeger als jong meisje ook erg vaak op de rugby te vinden was.
Jolanda Dat ik al 28 jaar op de afdeling post en archiefzaken werk (en nee is niet met een stofjas aan).
Claudette Dat ik gek ben op poppenhuizen en miniaturen (beide schaal 1:12) en dat als ik daar de tijd en ruimte (lees: aparte kamer) voor zou hebben ik graag een kopie van ons huis zou maken.
Natasja Geen idee, misschien dat ik degene ben die tweets maakt voor de Amstelveense Rugby Club voor Twitter (maar sinds kort ook hulp krijg van o.a. Claudette, Bas en Maarten)

Als je een taart zou zijn… Welke taart ben je dan?
Nadine Hahaha, nou dat staat er al, een echte banketbakkers hazelnoottaart.
Jolanda Appeltaart, zelf gebakken nog een beetje warm met slagroom.
Claudette Mississippi Mud pie. Met een bodem gemaakt van oreokoekjes en whiskey, daar bovenop chocoladecake en daarboven op een laag van o.a. mascarpone, chocola en honing. Het is één grote caloriebom, maar zo lekker. (Daar mag je me trouwens ook wel voor wakker maken).
Natasja Chocolade truffeltaart.

Tot slot:
Nadine …vind ik de rugbyclub een grote gezellige familie, waar steeds meer ouders ook hun steentje bijdragen (nu nog de rest ☺) zodat wij ons nog meer als club kunnen ontplooien en dat het niet een te zware belasting is voor de ouders die wel al wat doen.
Jolanda …voelen wij ons ondanks dat Lars weg is nog steeds heel betrokken en vooral heel welkom op de rugbyclub. Door zowel heel veel ouders, als zeker ook de spelers. 
Claudette …vind ik het een geweldig initiatief van Rudy H. om het zingen weer in ere te herstellen. Twee weken geleden bij de senioren weer aan den lijve ondervonden dat ARC min of meer met de mond vol tanden stond toen het gastteam een lied inzette. Vroeger was ‘uiteraard’ alles beter, maar in dit geval weet ik het zeker.
Natasja: …hoop dat er nog meer mensen op de volgende feesten komen, dus alle teams en vrienden/vriendinnen en ook ouders van de jeugd. Want voor hen zetten wij ons in om samen een onvergetelijke topfeesten te organiseren ☺!
 

Sinterklaas bezoekt de turven
en benjamins bij ARC

Woensdag 2 december bezoekt Sint de training van de turven en de benjamins. Zorg dat je er bij bent, misschien lukt het jou om Piet te tackelen! Na de training vieren we in het clubhuis nog even gezellig Sinterklaas zijn verjaardag en wie weet stopt hij wel een kadootje in je (rugby) schoen…

Uitnodiging: Club van 100,
zaterdag 14 november 2015 

Als dank voor uw trouwe hulp en jarenlange waardering voor ARC willen wij u graag uitnodigen voor een hapje en een drankje waarbij wij gezamelijk de thuiswedstrijd van ons 1e team zullen bekijken. Wij hopen alle leden van de Club van 100 op zaterdag de 14e te mogen begroeten!

Datum:  Zaterdag 14 november 2015
Tijd: Vanaf 14.30 uur, kick off wedstrijd om 15.00 uur
Locatie: Amstelveen Rugby Club
Zou u zsm een mailtje kunnen sturen indien u erbij bent? 
nleers@eircom.net

 SCHEDULE

12 november

 20:00 ARC Colts – Rugby Club ’t Gooi/Hilversum Colts in Amstelveen


14 november

09:30  ARC TBM’s  – Hilversum, Utrecht TBM’s in Amstelveen
13:00  ARC Cubs – RC Octopus Cubs in Amstelveen
12:00  RCE / Vets / Wallaby’s Junioren – ARC Junioren
15:00  ARC 1  –  R.C The Bassets 1 in Amstelveen


15 november

13:00  ARC 3 – RC Waterland 3 in Amstelveen
13:00  RC Waterland / Zaandijk Ladies – All Blues Ladies in Purmerend
14:30  ARC 2  – RC the Pink Panthers 1 in Amstelveen


 21 november

10:00  URC TBM’s – ARC, Castricum TBM’s in Utrecht
11:00  ARC Cubs  – RC Tilburg Cubs in Amstelveen
12:00  ARC Junioren – Bredase Rugby Club Junioren in Amstelveen
15:00  LRC DIOK 1 – ARC 1 in Leiden


22 november

14:30  ARC 2 – RC the Big Bulls 1 in Amstelveen


28 november

11:00  URC Cubs – ARC Cubs in Utrecht
15:00  Dukes 1 – ARC 1 in den Bosch


29 november

13:00  All Blues Ladies – R.C The Bassets Ladies in Amstelveen
13:00  ARC 3 – Ascrum 3 in Amstelveen
14:30  Alkmaar RUFC 1 – ARC 2 in Alkmaar

this weeks pic

A great Kevin Scott shot made right after the final whistle of the Gerrit Dekker Cup. The ARC Wanderers won this edition so the cup is on display in the clubhouse.

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 5 – oktober 2015

Bekijk deze newsletter in je browserGo to the English versionGa naar de Nederlandse versieAGENDA/SCHEDULE 

Hier is de 5e What’s up! the ARC newsletter! Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk altijd ter inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers!

Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

 
Nog 2 dagen en dan gaan we los! Jij bent er toch ook bij? Kijk voor meer informatie op de  website en op Facebook

 

BELANGRIJK BERICHT!

Contributie betalen – vóór 1 november 2015!!!

Alle leden/aspirant-leden worden tot eind deze maand, dus tot en met zaterdag 31 oktober 2015 in de gelegenheid gesteld om aan de contributieverplichting te voldoen!

Je bent zelf, eventueel bijgestaan door de teammanager, verantwoordelijk voor het tijdig betalen van de contributie of het treffen van een regeling.

Niet betalen voor het einde van de maand betekent dat jij niet langer in aanmerking komt voor selectie in een Amstelveens senioren- of jeugdteam (het zogenaamde “no pay, no play” beginsel). Dit is pas weer het geval als de ledenadministratie / penningmeester aan de teammanager de (gehele of gedeeltelijke) ontvangst van jouw betaling kan bevestigen.
 

 

WK Rugby 2015 

door Cris Gale (geschreven voor de kwartfinales!)

Wat een weelde, wat een PR, wat een positieve beelden en geluiden alom, wat een luxe voor velen met – voor de leek – verhelderend NL commentaar op RTL7, wat een stimulans voor rugby wereldwijd, maar ook vooral in Nederland. Japan, Georgië en Argentinië stelen wat mij betreft de show.

Het zou me verbazen als deze sport niet nog eens 10-20% groeit in den lande in de nasleep van dit WK. Iedereen schiet me erover aan – veelal verbaasd dat ik dit ook speel(de) – collega’s, buren, kritische voetballiefhebbers, Jan met de pet en zelfs mijn vrouw kijkt wel eens mee. En iedereen is er positief over. Men is het voetbal zat (gedrag) en hockey ook (beetje nose-up, en teveel gezeik van ouders). Jonge kinderen gaan wat anders doen, of rugby spelen, klaar!

Maar willen we wel dat het zo groot wordt, is het dan nog wel zo exclusief, en zijn wij dan nog wel zo uniek? Waarom juichen de spelers na het scoren nu, dat deden wij toch niet (uit respect voor teamgenoten en vooral tegenstander)? Gaat het niet vervelen, elke dag een topwedstrijd op TV, en best jammer van de gederfde inkomsten van geschat 3 miljard euro door de overigens volledig terechte uitschakeling van Engeland.

Ach welnee, ik ben azijn aan het pissen. Het is geweldig allemaal, en er staat ons nog veel moois te wachten. Ik zie ons nog met gezin richting Wassenaar rijden omdat oud-ARC-er Don Maddon daar soms – heel erg soms – BBC ontving (alleen bij heel helder weer) om tussen de sneeuw letterlijk wat glimpen van het 5-landentoernooi mee te pakken. And look at us now…

Kijk met trots, omdat het jouw sport is, leer ervan en “spread the word”.
Mijn voorspelling staat onder, maar dit is niet per se mijn wens. Dit vooral omdat ik denk dat het beste voor de sport zou zijn als Argentinië het WK wint, Want bovenop de prestaties van Japan gaat de sport dan pas echt wereldwijd en wagenwijd open, en is het niet een “usual English-speaking suspect” die weer wint.
 
QF1  ZA – WAL     Winst voor Zuid Afrika
QF2  NZ – FRA      Winst voor Nieuw Zeeland
QF3  IRE – ARG     Winst voor Argentinië
QF4  AUS – SCH    Winst voor Australië
 
SF1 ZA – NZ           Winst voor Nieuw Zeeland
SF2 ARG –AUS      Winst voor Australië
 
FINALE: NZ – AUS   Winst voor AUSTRALIË! (5 punten verschil)

 
 
Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club:
Naast het zijn van vader van een Cub en supporter van de teams ben ik een onderdeel van de BKS. Voor de mensen die het niet weten: de BKS is de Bar Keuken & Schoonmaak commissie. Met de commissie zorgen we ervoor dat rondom de wedstrijden en de trainingen de bar bezet is en de gasten en spelers kunnen worden voorzien van een hapje en een drankje. Daarnaast is het de bedoeling dat we ervoor zorgen dat het clubhuis op regelmatige tijden wordt schoongemaakt. De uitvoering moeten we met alle leden doen, maar wij zorgen voor de coördinatie en dat alles aanwezig is voor een goede uitvoering. 

Een 5-tal vragen om jou beter te leren kennen:

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Hoewel ik er niet veel tijd meer voor heb/maak, vindt ik de meeste vormen van lichaamsbeweging wel leuk zo lang het maar in team- of clubverband is. Voetbal en judo waren mijn sporten. Helaas was ik toen nog niet bekend met Rugby, want ondanks dat ik een niet onverdienstelijke keeper was, denk ik dat ik Rugby leuker had gevonden om te doen. Ik ben onlangs zelfs begonnen met af en toe meetrainen met de Wanderers. 

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Geen idee. Als kind wilde ik altijd het Nederlands Elftal halen, want voetbal was mijn sport. Het allerbelangrijkste voor topsporters vind ik dat je plezier blijft houden in wat je doet.  

Waar kan ik jou voor wakker maken?
Drop. Hoewel ik weet dat het ongelofelijk slecht voor me is, kan ik toch eens in de zoveel tijd de verleiding niet weerstaan. En als het de juiste drop is, moet je er snel bij zijn als je ook een dropje wil. 

Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Dat ik heel goed ben in het bewaren van geheimen.  Als er iets is dat niet mag worden verteld of dat ik niet kwijt wil zal ik het ook nooit vertellen. Voor de rest maak ik nergens een geheim van.

Als je een taart zou zijn… welke taart ben je dan?
Ik hoop een eigengemaakte appeltaart maar dan wel met rozijnen en een toefje slagroom. Lekker gewoon maar wel af en toe een verrassende smaak waardoor hij niet saai wordt.   

Tot slot: Zie ik dat het qua prestaties en groei goed gaat met Rugby in het algemeen en zeker ook met ARC als club en hoop ik dat een ieder inziet dat we ons hiervoor allemaal moeten inzetten. In het veld zijn we een team en laten we er voorzorgen dat de rugby mentaliteit van er voor elkaar zijn niet alleen binnen het veld geldt, maar een manier van leven is.
 

In de merchandise winkel van ARC bieden we onze leden en supporters onze clubkleding en attributen aan.
Ons assortiment en de prijzen zijn te zien op onze http://www.arcrugby.nl/wp/winkel/
 
De vraag naar clubkleding is groot. Daardoor zijn we op dit moment voor een aantal
maten shirts en broekjes door onze voorraad heen, nieuwe voorraad is onderweg, onze excuses!
 
Onze openingstijden zijn:
Woensdag 
18:30 uur – 19:00 uur – Nadine Klokkers (jeugdleider)
Donderdag 20:30 uur – 21:30 uur – Henk Boelrijk (hoofd faciliteiten)
 
Als  je iets wil kopen buiten deze openingstijden graag dit van te voren aangeven,
dat kan via een mail aan: faciliteiten@arcrugby.nl 
 
Betaling van de merchandise artikelen per voorkeur via PIN
maar het mag ook contant.
 

Mooi & Gezond Diner op 19 september
door Cathy Menees

 
Al op het grote scherm kijkend naar het WK duel tussen Japan en Zuid-Afrika, is er zaterdag 19 september met onze vrienden van Oemoemenoe na de wedstrijd genoten van een Mooi & Gezond diner. Het diner was speciaal voor ons bereid doorLivingLekker.com  oprichter Cathy Menees.
 
Cathy is gespecialiseerd in het helpen van mensen met het ontwikkelen van gezonde, smakelijke en verantwoorde gewoonten rond voeding. Zij heeft een Amerikaans barbecue diner gemaakt van draadjesvlees, dat langzaam was gegaard in de Wonderbag: een Zuid-Afrikaanse uitvinding voor traag, eco-vriendelijk koken (het rode kussen op de foto). Samen met een flinke portie salade en bruine rijst stond er een goede, evenwichtige maaltijd op tafel om de spelers weer gezonde energie te geven.

Lees meer: http://www.arcrugby.nl/wp/vrijwilligers/een-mooi-gezond-diner-op-19-september-door-cathy-menees/

SCHEDULE

24 oktober in Amstelveen


11:30 ARC Colts – Ascrum Jonge Honden
13:00 ARC Wanderers – Ascrum AA
15:00 ARC 1 – RC ’t Gooi 1
 vanaf 17:00 South AfricaNew Zealand on big screen in the Clubhouse
…and then: OKTOBERFEST!!!
 

Also:

11:00 CAS-RC Cubs – ARC Cubs in Castricum (oefenwedstrijd)


25 oktober

14:30 ARC 2  – Drc The Pickwick Players 1 in Amstelveen


31 oktober

15:00 RC Waterland 1 – ARC 1 in Purmerend


1 november

13:00  ARC Colts – Rugby Club ‘t Gooi/Hilversum Colts in Amstelveen
14:30  ARC 2 – RC Groningen 1 in Amstelveen


6 november

20:30  ARC 2  – RC Spakenburg 1 in Amstelveen


8 november

13:00 USRS 4 – ARC 3 in Utrecht
13:00 ARC Colts – Waterland / Castricum / Alkmaar Colts  in Amstelveen

 LEGENDA: WEDSTRIJD | TRAINING | THUISWEDSTRIJD | UITWEDSTRIJD

Pic(s) of the week

ARC Cubs & Juniors played against Quarrydale School on October 17.

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 4 – okober 2015

Bekijk deze newsletter in je browser   Go to the English version   Ga naar de Nederlandse versie   AGENDA/SCHEDULE 

Hallo!
Hier is de 4e What’s up! the ARC newsletter! Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk altijd ter inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers! Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

Leukste Vereniging van Nederland

De leukste sportvereniging van het jaar!

Wij zijn genomineerd bij de verkiezing van de Leukste Sportvereniging. Tot en met 11 oktober 2015 kun je op de Amstelveense Rugby Club stemmen. Uiteraard willen we die titel ‘Leukste Sportvereniging van de gemeente Amstelveen’ graag winnen.
 
Breng daarom nu je stem uit via www.leukstesportvereniging.nl. Je kunt met je stem zelf ook mooie prijzen winnen, zoals een tablet, wellnessdagen etc.
 
Stem nu op Amstelveense Rugby Club via www.leukstesportvereniging.nl
Alvast hartelijk dank!

 ALV oproep

Algemene Leden Vergadering, 5 oktober 2015 om 20.00 uur.

Hierbij nodigt het bestuur alle leden uit om de Algemene Ledenvergadering bij te wonen op maandag 5 oktober, om 20.00 uur in het clubhuis. De stukken ter voorbereiding zijn op te vragen bij de Secretaris

Wij hopen je te mogen begroeten op 5 oktober!

Wist je dat 1-10-2015

  • Bij slechte weersomstandigheden vindt dagelijks een keuring van het trainingsveld plaats. Mocht het worden afgekeurd, dan staat dit rond 15.30 uur op de website vermeld!
     
  • Pannenkoekenwoensdag komt er weer aan. Op woensdag 7 oktober is iedereen vanaf 18.00 uur welkom!
     
  • De eerste ronde e-mails van Club Collect zijn verstuurd. Het kan zijn dat deze e-mail in je spamfolder terechtkomt, dus houd die goed in de gaten om tijdig je contributie te kunnen betalen.
     
  • Op 16 oktober presenteren de ARC Lowlanders hun nieuwe kalender, waarvoor weer veel Lowlanders uit de kleren zijn gegaan. Met de kalender willen de mannen geld ophalen voor hun tour naar Nashville, Tennessee. Daar vindt in mei 2016 de Bingham Cup, het werelkampioenschap homorugby, plaats. Kom naar de launch party in Achnaton in Amsterdam en koop die kalender! Hier kun je tickets bestellen.

Website ARC

Jullie hebben waarschijnlijk al gezien dat de website van ARC helemaal is vernieuwd. Zo niet, kijk dan snel op www.arcrugby.nl. Je vindt hier alle zaken die belangrijk zijn voor clubleden en jeugdouders: informatie over de beschikbaarheid van de velden, het wedstrijdschema van alle teams voor de komende weken, de stand in de competitie, de evenementen die bij ARC zullen plaatsvinden, het laatste nieuws, de laatste tweets, informatie over hoe je lid, vrijwilliger of sponsor van ARC kunt worden, informatie over wat je moet doen wanneer je geblesseerd bent en alle contactgegevens van het bestuur en de verschillende commissies van ARC. De website is zowel op de PC, de tablet als de smartphone goed te bekijken. De website is er in het Nederlands en het Engels.
 
Als je zelf een bijdrage voor de website hebt (een wedstrijdverslag, informatie over een tour of teamactie, een oproep aan alle leden etc.) kun je die altijd sturen naar marcomm@arcrugby.nl,bij voorkeur met een foto of andere visual erbij. Ook als je aanvullingen of verbeteringen voor de nieuwe website hebt, horen we dat graag.

Robinson

Hallo, Ik ben Andrew Robinson en vrijwilliger bij ARC én de grootste supporter en fan van Luke (mini) en Jake (junior).

Ik ben team manager van de junioren en heb als bijnaam Baldric ;-). Ik ondersteun het Junioren team gedurende alle trainingen en op onze wedstrijddagen in het weekend voor het gehele seizoen.
Ik ondersteun ook de trainers (Des, Casey & Linda) en ik coördineer alle communicatie over van alles tussen het team en ARC. Ik zorg voor vervoersschema’s en probeer iedereen te motiveren en dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft. Ook de interactie met de Nederlandse Rugby Bond is een taak omdat alle leden, uitslagen, aanwezigheid van spelers, de scheidsrechters, gele en rode kaarten, eventuele geblesseerden (hopelijk nooit!) alles geregistreerd moet worden bij de bond.

5 vragen om je beter te leren kennen:
1. Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?

Alle soorten van beweging is goed voor mij. Ik vind fietsen echt heel leuk op dit moment, onderzoek allerlei fietspaden en fietstours, niet in een Tour de France outfit pakje hoor. Wandelen, kanoën, wandklimmen en het meest inspannende van alles, vissen!
 
2. Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Natuurlijk een professioneel top rugby speler!
 
3. Waar kan ik je ‘s nachts voor wakker maken?
Een Engels ontbijt versie “Braai”,daarna lekker vissen, wandelen of een live rugby wedstrijd bekijken.

4. Wat weten we niet van jou?
Ik was een onderdeel van de 1991 Springbok Parachute team (5 jongens totaal) die uitgekozen waren om tijdens de wereldkampioenschap in Tsjech-Slowakije op te treden, Als ik meer vrije tijd zou hebben in mijn leven zou ik echt altijd de hele dag door willen parachute springen.
 
5. Als je een taartje zou zijn welke zou dat dan zijn?
Kaapstad Nederlandse Rum Taart, lekker! Je moet die taart ooit een keer in je leven geproefd hebben. (Alison & Deborah nemen graag de bestelling aan)

Met de bus mee als supporter van ARC1?

Voor € 10,00 per retourtje kun jij met de bus mee naar Hoek van Holland of Purmerend of Leiden of Den Bosch of natuurlijk alle komende uitwedstrijden. Maarten Witte (teammanager van ARC1) is contactpersoon op de reisdag. Reserveer jouw zitplaats in de bus bij: teammanagerarc1@gmail.com

WK rugby

WK Rugby en openingstijden clubhuis

Op de website vind je alle openingstijden van het clubhuis tijdens het WK Rugby. Jij bent altijd welkom om te komen kijken!

Gerrit Dekker 2015

Zaterdag 24 oktober wordt
een prachtige dag bij ARC

Allereerst starten wij om 11:30 uur met: ARC Colts – Ascrum Jonge Honden
Daarna de jaarlijkse strijd tussen Amstelveense RC Wanderers en Ascrum oudjes. Dit jaar is de wedstrijd in Amstelveen, dus…
13:00 uur kick off: Amstelveense Wanderers vs Amsterdam Academicals

 
Een tweetal mooie voorwedstrijden voor de spannende wedstrijd tussen
ARC1 – RC ’t Gooi1 om 15:00 uur
Kom ze aanmoedigen, we hebben WK Rugby op TV en aansluitend start het Octoberfest met DJ Lisette
Uiteraard is er ook heerlijk eten voor iedereen tegen een kleine vergoeding!
Hou facebook en de website in de gaten voor meer nieuws

Oktoberfest

Agenda ARC

3 oktober

10:30  ARC TBM’s – Diverse teams in Amstelveen
12:00  AAC Cubs – ARC Cubs in Amsterdam
12:00  RFC Gouda Junioren – ARC Junioren in Gouda
15:00  Hookers 1 – ARC 1 in Hoek van Holland

4 oktober

13:00  Lady Bears Ladies – All Blues Ladies in Groningen
13:00  RC Eemland / Pink Panthers Colts – ARC Colts in Amersfoort
13:00  ARC 3 – RFC Haarlem 2 in Amstelveen
14:30  ARC 2 – RC Dwingeloo 1 in Amstelveen

10 oktober

11:00  ARC Cubs – Dukes 2 Cubs in Amstelveen
12:00  RC Tilburg Junioren – ARC Junioren in Tilburg
15:00  ARC 1 – Rugby Club Hilversum 1 in Amstelveen

11 oktober

13:00  ARC Colts – Rugby Club ’t Gooi/Hilversum Colts in Amstelveen
13:00  NSRV Obelix Ladies – All Blues Ladies in Nijmegen
13:00  RC the Smugglers 1 – ARC 3 in Velserbroek
14:30  RFC Haarlem 1 – ARC 2 in Haarlem

17 oktober

ARC Cubs – Quarrydale School U15 in Amstelveen
ARC Junioren – Quarrydale School U17 in Amstelveen

18 oktober

13:00  All Blues Ladies – WAD 2.0 Ladies in Amstelveen
13:00  ARC 3 – HRC / Gouda 4 in Amstelveen
14:30  RC West-Friesland 1 – ARC 2 in Hoorn

LEGENDA: WEDSTRIJD | TRAINING | THUISWEDSTRIJD | UITWEDSTRIJD

Foto ARC1

this weeks pic

The hard work last saturday ARC1 vs Eemland 
Photo taken by Kevin Scott

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 3 – september 2015

Bekijk deze newsletter in je browser   Go to the English version   Ga naar de Nederlandse versie   AGENDA/SCHEDULE 

Hallo!
Hier is de 3e What’s up! the ARC newsletter! Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk altijd ter inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers, graag zelfs. Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 18 september start het WK Rugby en daar willen we niets van missen. Daarom zijn tijdens de trainingsavonden en de wedstrijddagen de WK wedstrijden te zien op het grote scherm en/of de nieuwe TV in het clubhuis. Dat blijft een aantal dagen zelfs speciaal open voor de wedstrijden die ’s avonds worden uitgezonden. Alle avonden in onderstaand schema kun je dus blijven of komen kijken, bij voldoende belangstelling zelfs met een maaltijd erbij. Stem dat laatste s.v.p. wel tijdig in teamverband of individueel af met de barcommissie (barcommissie@arcrugby.nl).

Zaterdag 19 september: Zuid-Afrika – Japan en Frankrijk – Italië.
Zaterdag 10 oktober: Australië – Wales en Engeland – Uruguay.
Zondag 27 september: Ierland – Roemenië.
Zondag 4 oktober: Ierland – Italië.
Woensdag 7 oktober: Zuid-Afrika – USA, waarbij iedereen kan meegenieten van de TBM pannenkoekenmiddag en dus onder het genot van een drankje en een vers gebakken pannenkoek naar de wedstrijd kan kijken!
Zaterdag 24 oktober: halve finale wedstrijden, met daarbij een heerlijke Duitse maaltijd als voorproefje op het daarna losbarstende Oktoberfest in het clubhuis.
Zaterdag 31 oktober:  dé finale, waarbij de barcommissie – bij voldoende belangstelling en afhankelijk van de finalisten – een bijpassende maaltijd organiseert.

Naast alle extra openingstijden en wedstrijden op vaste trainingsdagen zijn er ook nog momenten waarop er wel wedstrijden zijn, maar het clubhuis gesloten is. Wil jij met je team na een training op dinsdag of donderdag graag gezamenlijk een WK wedstrijd kijken met een maaltijd erbij, dan is dat bespreekbaar. Neem hiervoor contact op met de barcommissie: barcommissie@arcrugby.nl.

Het is geweldig om met elkaar rugby te kijken. Het WK staat garant voor prachtige wedstrijden en samen zorgen wij voor een gezellige en sportieve sfeer. Dus: maak het WK mee bij ARC.

Tot bij de wedstrijden,
de barcommissie.

Uitnodiging voor de 2e officiële wedstrijd van ARC1, met lekkere hapjes!

Op zaterdag 19 september speelt het 1e team van de Amstelveense Rugby Club haar 2e wedstrijd van het nieuwe seizoen 2015-2016, kick off om 15:00 uur!

De sportwethouder Peter Bot van gemeente Amstelveen en zijn communicatieadviseur Juke Warmerdam zullen ons vereren met hun aanwezigheid. Daarnaast behoren ook NRB voorzitter Janhein Pieterse, pers en sponsoren tot de genodigden. Jij bent er toch ook bij? Na de wedstrijd zijn er namens het bestuur lekkere hapjes voor iedereen!

Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club:
lid van de trainers/coaching-staf van de selectie ARC

Een 5-tal vragen om jou beter te leren kennen:

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet?
Het lekkerste is natuurlijk een potje rugby spelen, maar daar heb ik weinig tijd voor sinds ik coach. Ik hou er ook van om afgebeuld te worden door een trainer in de fitness. Maakt mij niet zoveel uit wat we doen (synergie / bootcamp / crossfit / combat) als ik maar stuk ga.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
De ultieme vraag die ik heb, is de keuze tussen heel snel zijn of heel goed kunnen zingen…meestal kies ik voor zingen, maar als topsporter zou snelheid toch handiger zijn.

Waar kan ik jou voor wakker maken?
Nergens, ik hou van slapen. Bovendien ken ik je niet, dus ik ben bang dat het niet goed afloopt als je ineens naast mijn bed staat.

Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?
Ik heb op ballet gezeten toen ik klein was. Na de voorstelling waarin mijn kaboutermuts afviel en ik gedurende de rest van het optreden bezig was hem weer op te zetten, was de conclusie dat dit niet echt mijn ‘ding’ was.

Als je een taart zou zijn… welke taart ben je dan?
Ik zou dan de slagroom willen zijn, op de taart 😉

Tot slot: Dit is mijn 2e seizoen bij ARC en ik voel echt de warmte en liefde binnen de club. In de selectie zie ik grote veranderingen ten opzichte van het 1e seizoen en we gaan nog hele mooie dingen meemaken als we op deze weg doorgaan. Het motto van de selectie “Teamwork makes a dreamwork” geldt voor de hele Amstelveense Rugby Club en daar moeten we met zijn allen oog voor houden.

Eerste pannenkoekendag boven verwachting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag 2 september is de eerste TBM pannenkoekendag gehouden. Na de training stonden er enorme stapels pannenkoeken klaar voor de jeugd, die er wel trek in had want in korte tijd waren alle 18 (!) pakken pannenkoekenmix opgebruikt. Alle tafels in het clubhuis waren uiteindelijk bedekt met een laagje poedersuiker, het meubilair kleefde hier en daar van de stroop en limonade, maar dat is mede door de hulp van vele, ook bakkende, vrijwilligers weer netjes opgeruimd. Waarvoor hartelijk dank! De volgende pannenkoekendag is op woensdag 7 oktober.  Wie weet mag je ook nog even blijven om naar de Worldcup wedstrijd tussen Zuid Afrika en USA te kijken (zie ook speelschema elders in deze nieuwsbrief)

De Harde Leerschool

 

 

 

 

 

 

 

 

De Harde Leerschool is een programma waarbij circa 25 jongeren leren om vertrouwen en respect te krijgen in elkaar en in zichzelf, door een intensief, fysiek en mentaal programma waarin rugby de hoofdrol speelt. Dit nieuwe initiatief is in augustus gestart. Het programma wordt begeleid door professionele rugby coaches, waarbij onze hoofdcoach Job Völker ook een rol speelt. Lees verder: http://dehardeleerschool.nl/ en hier 

Contributie inning, hoe gaat dat nu?

ARC groeit en daarbij hoort een nieuwe aanpak van contributie-inning. Dit seizoen zijn wij overgestapt naar het ‘Club Collect’ systeem. Je hebt een e-mail ontvangen met daarin een factuur voor het komende seizoen. Mocht je de mail niet ontvangen hebben of vragen mail dan naar: penningmeester@arcrugby.nl of lees verder op de website.

N.B. De eerste facturen gaan naar de leden die uiterlijk op 22-08-2015 zijn ingeschreven. Wie zich na die datum heeft ingeschreven, ontvangt volgende maand een factuur.

SCHEDULE

12 september

10:00 TBM’s in Amstelveen
12:00 RFC Haarlem 2 Cubs – ARC Cubs in Haarlem
12:00 Cas RC Junioren ARC Junioren in Castricum
15:00 ARC 1 – Cas RC 1 in Amstelveen


13 september

13:00 All Blues Ladies – Lady Bears Ladies in Hilversum
13:00 RFC Haarlem Colts – ARC Colts in Haarlem
13:00 Ascrum 3 – ARC 3 in Amsterdam
14:30 ARC 2 – Alkmaar RUFC 1 in Amstelveen


19 september

10:30 TBM’s TBD
11:00 ARC Cubs – Cas-RC Cubs in Amstelveen
12:00 ARC Junioren – Gelre Junioren in Amstelveen
15:00 ARC1 – Oemoemenoe in Amstelveen


20 september

13:00 LSRG/S. Virgillius 2 – ARC 3 In Leiden
13:00 NSRV Obelix 1 – All Blues Ladies in Nijmegen
14:30 LRC DIOK 2 – ARC 2 in Leiden


26 september

10:30 TBM’s  in Hilversum
11:00  HRC1 Cubs – ARC Cubs in Den Haag
12:00 ARC Junioren – HRC2 Junioren in Amstelveen
15:00 Eemland1 – ARC1 in Amersfoort 


27 september

13:00 HRC Colts – ARC Colts In Den Haag
13:00 WAD 2.0 Ladies – All Blues Ladies in Arnhem
13:00 ARC 3 – Alkmaar RUFC 2 in Amstelveen
14:30 ARC 2 – Ascrum 2 in Amstelveen

 LEGENDA: WEDSTRIJD | TRAINING | THUISWEDSTRIJD | UITWEDSTRIJD

this week’s pic

the making of the teamphoto: photographer Natalie Bouwens and coördinator communication & events, Natasja Combee-Veldman

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 2 – augustus 2015

Bekijk deze newsletter in je browser

Hallo!

Hier de 2e What’s up! the ARC newsletter. Je mag deze nieuwsbrief natuurlijk ook ter informatie en inspiratie doorsturen aan vrienden of andere rugbyliefhebbers! Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

Trainingstijden voor iedereen zijn bekend, check ze voor de zekerheid hier
Alle info over de trainers en ledenadministratie vind je hier
 

PANCAKE WEDNESDAY

Op woensdag 2 september organiseren we voor de eerste keer de Pannenkoekenwoensdag voor de TBM. Na de training kun je vanaf 18.00 uur lekker(e) pannenkoeken eten! Voor € 2,00 krijg je niet alleen 1 pannenkoek, maar ook nog eens onbeperkt limonade! En lust je nog wel zo’n heerlijke pannenkoek? Dan blijf je smullen voor € 1,00 per pannenkoek of € 1,50 per pannenkoek met kaas of spek. Natuurlijk mogen je ouders, broers, zusjes, vriendjes ook mee komen eten. Tot dan!
De Pannenkoekenwoensdag is mede mogelijk dankzij vrijwilligers; koekenbakkende ouders die onze TBM jeugd een warm hart toedragen. Wil je mee komen bakken en helpen? Mail Nadine

Introrugby start officieel vanaf 1 september a.s.! Zie meer informatie op de website of op de facebookpagina.

Kom rugbyen is de Facebook pagina van de Amstelveense Rugby Club waarop je alle informatie over de diverse events, free trainingen, feesten en toernooien vindt. Kijk hier.

Delen op je eigen tijdlijn, heel graag!

Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club? In 2007 ben ik met zoon Jim bij ARC aangeland. Via de open dag in augustus zijn we (her)besmet met het rugbyvirus. In mijn studententijd in Deventer heb ik vijf seizoenen rugby gespeeld bij de Pickwick Players (1976-1981). Vanaf het seizoen 2010/2011 tot 2013/2014 heb ik met heel veel plezier het wedstrijdsecretariaat voor de jeugd uitgevoerd. Veel contacten opgedaan in het rugbywereldje. Vanaf 2012 ben ik vicevoorzitter van het bestuur. Eerst verantwoordelijk voor de rugby technische zaken: een turbulente transitieperiode. Nu voor de faciliteiten. Samen met de bar- en interieurcommissie en met alle vrijwilligers proberen we alles in orde te hebben, zodat er goed gerugbyd kan worden en iedereen zich thuis voelt bij onze club. Een sportclub is een bedrijf dat draait op vrijwilligers. Komend seizoen gaan we vanuit ons beleidsplan veel aandacht besteden aan het verder professionaliseren van de organisatie. Hierin zal de begeleiding van onze vrijwilligers centraal staan. 

Vijf vragen om jou beter te leren kennen:

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet? Op dit moment is dat zwemmen. Ik woon met vrouwlief Ria en (nu weer) met zoon Jim aan de Amstel. Onze andere twee zonen, Koen en Bram, wonen inmiddels op zichzelf. Om een beetje in conditie te blijven kies ik in de periode van 1 mei tot 1 oktober minimaal 3 keer per week het ruime Amstel sop. Ik zwem dan in krap een half uur 10 keer de Amstel heen en weer. Als het te koud wordt, verplaats ik mijn zwemactiviteiten naar de Meerkamp. Verder beweeg ik me meerdere keren per week per fiets tussen Nes a/d Amstel en ons ARC clubhuis. 

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Dat is moeilijk. Rugby ligt voor de hand. Echter als het om een teamsport gaat, kies ik toch voor basketbal. De Amerikaanse NBA competitie volg ik al jaren. Geweldige sport. Spannende competitie. Drie tot vier wedstrijden in een week spelen die jongens daar ‘all over the continent’ en je kunt daar een aardig zakcentje mee verdienen. In mijn studententijd heb ik gebokst. Ik droom nog wel eens, na een paar glazen van een koppig wijntje, dat ik furore maak als zwaargewicht in de boksring. 

Waar kan ik jou voor wakker maken?  Lekker eten. Voor een heerlijke verse ananas kun je me altijd wakker maken. Dat geldt ook voor een stukje puur bereid (varkens)vlees en voor het ‘easy like a sunday morning’ gevoel.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou? Dat ik een enorme fan ben van Scandinavische detectives en misdaadthrillers. Ik lees veel boeken in dit genre en kijk tot in de kleine uurtjes de Deense, Noorse en Zweedse series via DVD en Netflix. 

Als je een taart zou zijn… welke taart ben je dan? Een appeltaart. Ik ben iemand van ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Daar past een groot stuk appeltaart met slagroom, koffie en een glaasje likeur bij. 

Tot slot: We mogen trots zijn op ons nieuwe clubhuis en alle voorzieningen. Heel veel mensen dragen hun steentje bij om onze faciliteiten goed op orde te houden. Dank daarvoor. Wij verwachten als bestuur dat alle leden en onze jeugdouders hun steentje bijdragen aan het laten groeien en bloeien van onze club en de prachtige rugbysport. Als jullie ideeën hebben om het nog gezelliger te maken in en om ons clubhuis dan hoor ik dat graag.

Henk Boelrijk
faciliteiten@arcrugby.nl 

WK Rugby programma vanaf 18 september te zien in het ARC Café
Er is een nieuw TV scherm voor WK rugby! Dankzij onze commissie ITO (interieur, techniek en onderhoud), onder leiding van Henk de Best, is er een prachtig grootbeeld TV scherm geïnstalleerd in ons clubhuis. Met dank aan ‘de club van honderd’ voor de financiering hiervan!

Op 18 september start het WK rugby in Frankrijk (alle informatie kun je hier vinden). Voor de wedstrijden wordt ons clubhuis omgetoverd in een gezellig ARC Café. De wedstrijden zijn te zien in super HD kwaliteit. Dus kom gezellig kijken op de club. In de volgende nieuwsbrief volgt meer informatie!

  < klik op de button  

Vergeet je niet op te geven als vrijwilliger voor komend seizoen!

Honden en de Amstelveense Rugby Club


Veel rugbygezinnen van onze club hebben een hond, die welkom is op de club. Maar dan moeten we met elkaar wel afspraken maken over hoe we hiermee omgaan. En ook super consequent zijn in het naleven daarvan. Zodat voor iedereen met een hond, ook als het om bezoekers gaat, duidelijk is dat op onze club bepaalde regels gelden. Daarvan is de volgende de allerbelangrijkste:

OP DE AMSTELVEENSE RUGBYCLUB MOETEN HONDEN TE ALLEN TIJDE ZIJN AANGELIJND!

Dank voor de medewerking, hondeneigenaren!

SCHEDULE

 

 

 

Woensdag 19 augustus zijn de TBM, CJC officieel gestart met de 1etrainingen! 


Zaterdag 22 augustus:  Combinatie Amstelveense RC 1/2 – Combinatie RC The Bassets 1/2 
KO 14:30 uur in Amstelveen


Zaterdag 22 augustus: Maximaal 13 Junioren doen Scheidsrechtercursus Level1
9:00 – 17:00 uur in Amstelveen


Vrijdag 28 augustus: Training Junioren NRB U17 vanaf 14:00 uur inAmstelveen


Zaterdag 29 augustus: Haagse Rugbydagen – de Wanderers zijn aanwezig in Den Haag


Zaterdag 29 augustus: Octopus Toernooi – TBM + Cubs in Uden


Zondag 30 augustus : Amstelveense RC 2 – ASRV Ascrum 2,
KO 13:00 uur in Amstelveen


Zondag 30 augustus : Amstelveense RC 1 – ASRV Ascrum 1,
KO 14:30 uur in Amstelveen 


Zondag 30 augustus: Haagse Rugbydagen – ARC Junioren – Rugby Academy Zuid-West 
KO 11:00 uur in Den Haag


ZONDAG 6 september =  SUPER SUNDAY  in Amstelveen!
Amstelveense Colts – RC Bassets, KO 13:00 in Amstelveen
Amstelveense RC 2 – Alkmaarse RUFC 1, KO 13:00 in Amstelveen
Amstelveense RC 3 – RC The Bassets 3/Hawks, KO 13:00 in Amstelveen
Amstelveense RC 1 – RC Delft 1, KO 14:30 in Amstelveen


 
LEGENDA:  WEDSTRIJD  | TRAINING | THUISWEDSTRIJD | UITWEDSTRIJD
#gettingclosertogether gemaakt door Sascha Werlich tijdens het selectie trainingsweekend.

What’s up! the ARC newsletter

seizoen 2015-2016 – nr 1 – juli 2015

Bekijk deze newsletter in je browser

Hallo!

Zoals je kunt zien is hier de nieuwe lay-out voor de 1e What’s up! the ARC newsletter! Deze verschijnt vanaf 20 augustus elke 3 weken in je mail met vaste items zoals de agenda voor komende weken, nieuwtjes, foto van de week enz.  Er kunnen ook nog tussentijds speciale nieuwsbrieven verschijnen, dus hou je mail in de gaten. Veel leesplezier!

Commissie Marketing & Communicatie

 

 

 

 

 

Contributie-inning

De Amstelveense RC is aan het groeien, en daarbij hoort een nieuwe aanpak van contributie-inning. Dit seizoen zullen we overstappen naar het ‘Club Collect’ systeem. Dit systeem is gebaseerd op het automatisch uitsturen van facturen, die gemakkelijk door jullie zelf via internetbankieren kunnen worden overgemaakt. Er is daardoor geen noodzaak meer tot het geven van machtigingen, en de extra kosten door automatische incasso’s die niet uitgevoerd kunnen worden, of door de leden teruggedraaid worden behoren tot het verleden.

In de tweede helft van augustus zullen jullie een email ontvangen, met daarin een factuur voor het komende seizoen. Je kunt er voor kiezen om het verschuldigde bedrag in 1 keer over te maken, of om dit in 3 termijnen te doen. Bij betaling in termijnen wordt in totaal 3 euro administratiekosten in rekening gebracht.
Uiteraard blijft het nog steeds mogelijk om direct in het clubhuis via pin te betalen, neem hiervoor a.u.b. contact op met de  penningmeester

We willen jullie er op wijzen dat een lid pas speelgerechtigd is als de eerste termijn is overgemaakt. Amstelveense RC vindt het van groot belang dat iedereen rugby kan spelen. Mocht het zo zijn dat de eerste betaling niet voor aanvang van het seizoen gedaan kan worden, neem dan tijdig contact op met de penningmeester

Omdat dit systeem gebaseerd is op de emailadressen die wij in de clubadministratie hebben is het belangrijk dat deze gegevens kloppen. Mocht er een wijziging in je gegevens zijn, geef het dan per ommegaande door aan de ledenadministratie 

Lees alle informatie hier op de website.

Introrugby

Pieter Hansma en Sepp Buys zijn druk bezig geweest afgelopen maanden met Introrugby. De introductiecursus  duurt 6 weken, 12 x trainen met een afsluitende vriendschappelijke wedstrijd. Vanaf eind augustus tot en met 10 september kun je nog instromen in de introductie cursus. Dus geef het door! Voor meer informatie zie de website

Wat doe jij bij de Amstelveense Rugby Club: Ik ben sinds 2013 de trotse voorzitter van onze club. In die hoedanigheid probeer ik de normen en waarden van onze sport – respect, integriteit, passie en plezier – binnen en buiten onze vereniging uit te dragen en stralen. Bovendien probeer ik ervoor te zorgen dat iedereen die de Amstelveense Rugby Club een warme hart toedraagt, zich bij ons thuis voelt. Man, vrouw, jong, oud, speler, scheidsrechter, supporter, sponsor, verzorger of vrijwilliger… er is een plek bij ons voor iedereen! Ik ben lid sinds 1972 en in de afgelopen decennia achtereenvolgens jeugdtrainer, secretaris, jubileum coördinator, Club Captain, PR-man en jeugdvoorzitter geweest, voorafgaand aan mijn huidige rol. Ik ben ook de vader van Melvin, oud-Nederland U18-U19-U20 en fullback van onze eerste team; broer van onze erelid Cris (mijn opvolger als Club Captain 1995-2008 en oud-international, circa 50 caps); en zoon van onze eerste erelid, wijlen John Gale, samen met erelid Henk de Best mede-oprichter van onze jeugdafdeling in 1972. 

Een 5-tal vragen om jou beter te leren kennen:

Welke vorm van lichaamsbeweging is je favoriet? Ik heb er twee: fietsen doe ik graag door de duinen richting kust, of van thuis in Hoofddorp naar de club vv; maar ook wijnwandelen van ‘pittoresque chambre d’hote tot magnifique chateau’ en terug; mijn vrouw houdt van veel wandelen en een beetje wijn, ik van een beetje wandelen…

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik dacht altijd dat ik topsporter zou worden. Mijn lieve moeder zei altijd dat ik een rugbybal kon vangen voordat ik kon wandelen. Heb in de jaren ’70 voor mijn Londense kostschool Bancroft’s gespeeld, vervolgens Essex U18 en Eastern Counties U19, in Amstelveen jarenlang voor onze vereniging, Provincie Noordwest, de Exiles, de Batavieren en tegen Japan als captain van de Dutch President’s XV (een gelegenheidsteam voor spelers in Nederland met niet-Nederlandse nationaliteit). Ik kan me niet indenken dat ik topsporter in een andere sport dan rugby zou willen worden.

Waar kan ik jou voor wakker maken?  De gebruikelijke dingen waarvoor mannen wakker gemaakt willen worden… zoals bacon and eggs, sausages, tomatoes, mushrooms en fried potatoes op een rugbyvrije zondagochtend!

Noem 1 ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou? Ik schaak vaak en graag, vroeger ook nog met de maestro Gerrit Dekker in een duistere schaakcafé achter het Leidseplein na middernacht onderweg naar huis (ik dan wel). Ik kaart ook graag, jarenlang op de VU in de universitaire bridgecompetitie. Nu lekker canasta met mijn kwieke 90-jarige schoonvader, die graag (en te vaak!) van mij wint…

Als je een taart zou zijn… Welke taart ben je dan? Ja, da’s een inkoppertje! In Limburg in 1986 getrouwd met een prachtige Limburgse, onze dochter Emily in 1992 in Limburg gedoopt, zelf zeven jaar in Limburg gewerkt, ben dankzij Truus incidenteel carnavalsvierder geworden…  Dan ben ik graag een overheerlijke kruumelkesvlaai!

Tot slot: Buiten het feit dat ik uitermate trots ben op onze club en ons clubhuis, onze 450 leden en jeugdspelers, onze historie en tradities, onze huidige positionering en ons toekomstperspectief, wil ik graag een ding kwijt. Op en naast het veld wordt zeer hard gewerkt, maar: Too much is being done by too few for too many! Ik reken komend seizoen op de helpende hand(en) van meer vrijwilligers die afgebakende taken willen verrichten, die ten goede komen van alles waarvoor wij als de Amstelveense Rugby Club staan en gaan. ARC matters!

Nick Gale

Vrijwilliger bij ARC komend seizoen

 Zoals bekend draait onze club op vrijwilligers. Zij zijn het fundament van onze vereniging en zorgen ervoor dat wij zoveel mogelijk mooie sportactiviteiten kunnen laten plaatsvinden.

Gelukkig zetten zich al vele vrijwilligers zich in voor de club, dank!

De club groeit en om alle activiteiten goed te kunnen blijven faciliteren hebben we meer vrijwilligers nodig. Dus hebben wij jou nodig!

Lees hier meer

SCHEDULE

Pre-Season voor senioren en colts is al begonnen, er wordt hard getraind, zie deze tweet van Maarten de Witte


Woensdag 19 augustus starten de TBM, CJC officieel met de 1e trainingen!Kijk voor informatie op de website welke velden beschikbaar zijn!


Zaterdag 22 augustus: Combinatie RC Waterland 1/2 – Combinatie Amstelveense RC 1/2, KO 14:00 uur in Purmerend


Zaterdag 22 augustus: Junioren doen Scheidsrechtercursus Level1
9:00 – 17:00 uur in Amstelveen


Vrijdag 28 augustus: Gezamenlijke training Junioren met Devon/Cornwall U17
vanaf 14:00 uur in Amstelveen


Zaterdag 29 augustus: Haagse Rugbydagen – de Wanderers en Junioren zullen deelnemen


Zaterdag 29 augustus: Octopus Toernooi – TBM + Cubs in Uden


Zondag 30 augustus : Amstelveense RC 2 – ASRV Ascrum 2,
KO 13:00 uur in Amstelveen  (nog onder voorbehoud)


Zondag 30 augustus : Amstelveense RC 1 – ASRV Ascrum 1,
KO 14:30 uur in Amstelveen (nog onder voorbehoud)


Zondag 6 september : Amstelveense RC 2 – Alkmaarse RUFC 1,
KO 13:00 uur in Amstelveen


Zondag 6 september : Amstelveense RC 1 – RC Delft 1,
KO 14:30 uur in Amstelveen 


 
LEGENDA: WEDSTRIJD | TRAINING | THUISWEDSTRIJD | UITWEDSTRIJD
Gert Jan Combee maakte deze foto van de prachtige rugbyvelden, klaar om vanaf 17 augustus te gebruiken, mede dankzij Sportbedrijf Amstelveen en Groenbeheer zien de velden er weer top uit!

 

 

 

 

 

© 2018 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu