Een bitterzoet weekeinde voor ARC

apr 032017
 

Het afgelopen weekend is bitterzoet geëindigd voor ARC. Aan de ene kant heeft de jeugd dit weekend veel successen weten te boeken. Aan de andere kant hebben de senioren hun harde inspanning niet om kunnen toveren in een winst. ARC 1, de All Blues en de ARC Wanderers hebben alle drie aan het kortste eind getrokken.

ARC 1 – RC Waterland 1

De spelers van ARC 1 betraden onder luid gejuich van de ARC Wanderers het veld. De ARC Wanderers hadden net een wedstrijd gespeeld tegen een gastteam uit Japan, welke zij net aan verloren hadden met 25-27. Dit zou ook de eindstand worden in de wedstrijd tussen ARC en Waterland.

Amstelveen begon goed aan de wedstrijd en wist van veel disciplinaire fouten van Waterland te profiteren. Al snel stond ARC door twee benutte penalties van Luke Breen voor met 6-0, wie zijn 100% penalty record nog de rest van de wedstrijd in stand hield. Waterland herstelde zich daar waar Amstelveen juist zijn focus verloor en kwamen zo snel terug. Twee tries van Waterland en drie penalties van Amstelveen later stond het vlak voor rust 15-17. Hierna volgde een mooi fasespel van ARC welk resulteerde in een goed uitgespeelde try door Craig Brent. Ruststand 22-17. 

In de tweede helft liep het scoreverloop iets stroever. In de eerste paar minuten wist Waterland te scoren waardoor zij een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong stonden. Het was pas tegen het einde van de wedstrijd dat Amstelveen de leiding pakte door een benutte penalty. Stand 25-24. Met nog enkele minuten spelen te gaan was de spanning te voelen. Het lukte ARC niet om stand te houden. In de slotfase kreeg zij nog een penalty tegen welke goed werd benut door Waterland. Eindstand 25-27.

Door dit verlies is ARC 1 op de laatste plek in de competitie komen te staan. Aankomend weekend staat er geen wedstrijd op de planning en hebben de mannen tijd om zich te herstellen en klaar te maken voor de wedstrijd tegen The Dukes op 15 april. Kom de mannen aanmoedigen! Na afloop kan de winst gevierd worden tijdens de ARC Super Party!

 

ARC Cubs 

De ARC Cubs plaatsen zich voor de Plate finale! De wedstrijden op 1 april werden gestart met twee wedstrijden van de Cubs. De Cubs spelen momenteel in de derde fase van de competitie, oftewel de Play-off, middels een zogenaamde ‘best of 2 serie’ systeem.

Allereerst speelde het Cubs Development Team dat het moest opnemen tegen Haarlem2. Vorige week bleek Haarlem2 een maatje te groot, deze week werd vanaf de start tot het einde goede tegenstand geboden. Goede inzet gecombineerd met mooie aanvallen en goed verdedigend werk maakte dit een aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers. Na een goede wedstrijd konden de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten, 12-29 in het voordeel van Haarlem2.

Nu was het de beurt aan Cubs1. Vorige week werd een verrassend maar terecht gelijkspel bij Delft behaald, 24-24. De tweede wedstrijd moest dus een winnaar opleveren. De spanning was te snijden en na een sterke opening van Delft nam Cubs1 langzaam maar zeker het initiatief. De aanvallen werden goed en geduldig opgezet, verdedigend deed iedereen zijn taak tot frustratie van de tegenstander. Vlak voor de rust resulteerde een mooie aanval op rechts tot de eerste punten voor ARC; Yuki scoorde na een schitterende assist van Mauro. Rust: 5-0.

Na de rust bleef ARC het iniatief behouden, de spelers bleven geconcentreerd spelen en Delft kon de sterke verdediging van ARC niet slechten. Halverwege de tweede helft was er een ruck rond de middellijn. Daniel wist de bal voor zich te winnen en scoorde, na een dummy, de tweede try voor ARC. Naut scoorde daarna de conversie, 12-0. Ook hierna kwam ARC niet in al te grote problemen ook al werd het steeds moeilijker om onder de druk van Delft uit te komen. De spelers van Cubs1 hielden stand en wonnen uiteindelijk 12-0. Een schitterende team-prestatie met de Plate finale op 13 mei als welverdiende beloning.

We willen de vele supporters bedanken en hopen iedereen (en nog meer) op 13 mei te verwelkomen tijdens de Plate finale.

 

Andere wedstrijden

Bij de voorrondes voor het NK zijn beide mini-teams door naar de tweede ronde, volgende week strijden zij met o.a. CAS1 en Haarlem1 in Haarlem om plaatsing voor het NK! Op de foto ARC2 die in Zaandijk derde werden. ARC1 werd tweede achter CAS1 in Den Helder.

Beide teams van de ARC Junioren hebben een winst weten te boeken, waardoor zij de kwart finale van de Plate hebben bereikt, welke gespeeld wordt op 8 april aanstaande.
De ARC Colts hebben uit gewonnen tegen The Dukes. Een verslag van deze wedstrijd is te vinden op Facebook.

Ook in Nederland U20 heeft ARC successen weten te boeken. Alle drie de spelers die Amstelveen vertegenwoordigden (Jesse de Vries, Niels Roelfsema en Thomas Hendriks)  hebben in de laatste wedstrijd van het EK gescoord. Hierdoor heeft Nederland de wedstrijd tegen Zwitserland gewonnen en de 7e plaats in het toernooi bemachtigd. 

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
RSS
Follow by Email
© 2019 Amstelveense Rugby Club Drafie's Design
Menu