Amstelveense Rugby Club, THE international Rugby Club of Amsterdam!

Voorrondes Mini's voor NK Mini's in Gouda 17-03-2012

Al vroeg stonden we op, want om 8.30 uur vertrekken we vanuit allerlei kanten richting Gouda. Vandaag zijn DE voorrondes van het NK voor de mini's en wij zijn hier natuurlijk bij als ARC Mini's! De zon schijnt lichtjes en het lijkt erop dat het weer mee gaat werken deze dag!

Als we aankomen zien we al veel blauwe mannen op het veld, de kleine-grote mannen zijn gespannen, en we hoorden van de ouders dat ook sommige kids vroeger wakker en sneller aangekleed waren dan normaal. Ook zie ik wat gespannen ouders maar vol vertrouwen, het bekende 'gekke gevoel in de buik' is gewoon aanwezig bij velen ;-)!

De 1e wedstrijd spelen we tegen Eemland, wauh we starten echt goed zeg!! We winnen deze met 6-1! De toon is gezet!

De 2e wedstrijd spelen we gelijk erachteraan, we spelen tegen de thuisclub Gouda. Oei, dit gaat wat lastiger. Grote en sterke jongens en geven ons weinig ruimte voor spel. De ref wil het graag goed doen en probeert af en toe nog e.e.a uit te leggen, echter 2 x 10 minuten is toch kort en als je achter staat helemaal. Helaas verliezen we deze spannende pot met 2-1, balen natuurlijk!

Even pauze en dus gaan er een paar ouders wat lekkere dingen verzorgen, chocoladebroodjes, appeltjes, stroopwafels etc, alles om de jongens te helpen aan een goed resultaat!

Na half uurtje gaan we weer, de 3e wedstrijd is tegen Tofaal, hier gaat het super goed! We winnen deze glansrijk met 12-0, lekker, zie je wel, we kunnen onwijs goed rugbyen, het juiste gevoel is terug!

Dan komen we bij de 4e wedstrijd tegen DIOK, oei, dat zijn ook grote jongens zeg, en niet 1 maar wel 3 stuks! Dat is al erg imponerend, ook de ouders langs de kant geeft dit niet het goeie gevoel en er wordt bij hen druk gespeculeerd over hoe oud ze zijn. Maar het klopt echt allemaal uiteraard, dit zijn ook mini's maar gewoon groot! Het is een spannende pot, jammer genoeg verliezen we toch net met 4-1!

Oké, even pauze en opladen voor de alles beslissende wedstrijd, erop of eronder, tegen de Bassets! Dit is ook wel een team die het goed doet, dus de spanning zit er bij iedereen in. Maar de kleine-grote mannen willen winnen, dat zie je aan alles! Uiteraard zorgen wij nog voor lekkere dingen, stokbrood met lekkers erop, bifi worstjes, worteltjes, snoepjes! Het weer werkt nog steeds mee, af en toe een heerlijk zonnetje en we zijn helemaal klaar voor!

We starten echt super, de mannen zijn super gemotiveerd, er bovenop elke keer weer, laten niks liggen! En al snel scoren we een 1e try, ik word gek, wat gaaf!! Met 2-0 voorsprong gaan we rusten, wauh, zou het toch gaan lukken???

En direct na rust scoren we er gewoon nog 1, 3-0! De koppies van de Bassets gaan hangen en de eindstand is 4-0, JAAAAAAA!!!! Nu eigenlijk nog de vraag gaan we ook door??? Ondertussen volgt er een fotomoment en ook met de geblesseerde Leon die kwam aanmoedigen maken we een prachtige foto!

foto

Ondertussen heeft ons rekenwonder Jesper het al uitgerekend, we zijn door hoor! Maar uiteraard wachten we (on)geduldig op het officiële moment, we zijn door en ook op de 2e plaats geëindigd, hoe goed is dat!!!!!

Op naar Deventer volgende week, NK Mini's!!

Pffff wat een spannende en intensieve dag, opgetogen, met het zonnetje in ons gezicht, rijden we moe maar zeer voldaan naar huis, we zijn erbij volgende week! De kleine grote mannen zijn dolgelukkig en kan je zeggen, de ouders, begeleiding, trainers, teammanager ook, je kan het zien aan de gezichten ;-)! 

Dus tot volgende week! We bereiden ons al voor!!

Natasja Combee (moeder Borre Combee)