Amstelveense Rugby Club, THE international Rugby Club of Amsterdam!

Volg ons / Follow us

De Amstelveense Rugby Club is niet alleen te volgen via deze website. Natuurlijk zitten we ook op Twitter en Facebook. Klik op een van deze iconen en volg ons. We like!
                                         Twitterlogo Facebooklogo

Pre-season trainingen van start / start of pre-season training

 
Op 22 juli zijn de pre-season trainingen weer gestart! Alle senioren van ARC zijn van harte welkom om aan deze trainingen deel te nemen. De trainingen vinden op dinsdagen en donderdagen bij ARC plaats, de start is telkens om 19.30 uur.
 
De rugbyvelden van ARC zijn in onderhoud tot 18 augustus, de trainingen vinden daarom op de hockeyvelden van MHC plaats. Omkleden kan gewoon in de kleedkamers van ARC.
 
Om zich voor te bereiden op de Bingham Cup eind augustus in Australië zullen de Lowlanders op zondag 27 augustus om 14.00 uur een aparte teamtraining hebben in het Amsterdamse Bos.
 
training
Maybe not this spectacular,
but pre-season trainings are intense! :-)
 
Lees meer...
 

All Black 15 tot 20 juli in Nederland!

 
Beste Rugbyvrienden,
 
Zoals bekend, de All Blacks komen naar Nederland, en wel naar Castricum!
 
Een unieke gelegenheid voor rugby Nederland het team met het hoogste winstpercentage van alle sportteams ter wereld live in actie te zien en te ontmoeten.
Lees meer...
 

ARC Benjamins eindigen seizoen in stijl

 
Na de succesvolle seizoensafsluiting vorige week zaterdag, moesten de TBM op 7 juni nog éénmaal aan de bak op het Jeugdtoernooi van RC The Dukes. Onder tropische weersomstandigheden werd al vroeg vertrokken naar de hoofdstad van het Brabantse land. Met de weersvoorspellingen in het hoofd was aan alles gedacht: tenten, veel water, hapjes, heerlijke zelfgebakken cake en nog veel meer lekkernijen.
 
Aan het Benjamins-toernooi deden 16 teams mee, waaronder twee teams van ARC. We zouden in dezelfde indeling als het grootste gedeelte van het seizoen spelen. ARC I won al haar poulewedstrijden en ARC II speelde bijzonder verdienstelijk haar poulewedstrijden met een gelijkspel, twee nederlagen en twee zeer mooie en hard bevochten overwinningen. Goed gedaan! 
 
Benjamins winnaars Jeugdtoernooi bij RC The Dukes Het 'eerste team' van de ARC Benjamins viert de eerste plaats
van het Jeugdtoernooi bij de Dukes
 
Onder grote steun van de gebleven spelers van ARC II en de meegereisde ouders, ooms, tantes, broers en zussen, begon ARC I aan de halve finale tegen Tilburg. Er werd goed geconcentreerd gespeeld en een finaleplaats was nooit in gevaar. Er werd overtuigend en de spelers konden zich opmaken voor de finale tegen Bulldogs. De Bulldogs Benjamins hadden tot dan ook al hun wedstrijden gewonnen en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat zij niet het team hadden om onze spelers echt onder druk te zetten. Uiteindelijk werd het 5-0 en mochten de ARC Benjamins de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen! Dit hebben zij in stijl gedaan!
 
Benjamins bij Jeugdtoernooi bij RC The Dukes
De trotse ARC Benjamins poserend met hun beker. Gefeliciteerd!
Lees meer...
 

Spectaculaire afsluiting van een bewogen Colts-seizoen!

 
Afgelopen zondagmiddag was het eindelijk zo ver. De beker van het Nationaal Kampioenschap Sevens werd geheven door de Colts van ARC. Op de allerlaatste dag van het seizoen werd op soevereine wijze aangetoond dat dit team voor geen enkele tegenstander hoeft te buigen!
 
Colts NK 7s
de ARC Colts in actie tijdens het NK Sevens 2014 (Foto's Henk de Best)
  
rsz colts nk 7s-2
het ARC Colts Sevens team, winnaars van het NK Sevens 2014
(Foto Wim Peperkamp)
 
Het is een prachtige afsluiting van een lang en intensief seizoen. Een seizoen waarin keihard en gedisciplineerd gewerkt is. Waarin individuele spelers zich ontwikkeld hebben van enthousiaste jonge honden tot serieuze aanstormende senioren en waarin het collectief is uitgegroeid tot een geoliede rugbymachine. 
 
Het is zeker ook niet altijd een makkelijk seizoen geweest. De Colts begonnen met een relatief smalle selectie en door enkele vervelende blessures en mooie buitenlandstages was het niet altijd eenvoudig een compleet team op het veld te krijgen of om iedereen op zijn voorkeurspositie te laten spelen.
Lees meer...
 

Schitterende seizoensafsluiting bij ARC, Colts Nationaal Kampioen Sevens

 
Wat een weekend! Twee Nationale Kampioenen Sevens (de Colts en de Cupcakes). Winnaar Nationale Plate Sevens (Junioren). Winnaar Nationale Shield Sevens (All Blues). Een vierde plaats voor de Cubs. Voor ons eerste Herenteam wederom een plek in de Top 8 van Nederland. En tussen de zaterdag en zondag door een schitterend seizoensafsluiting op onze cluppie. Wat een weekend!
 
ARC Colts Nationaal Kampioen Sevens
De Colts moeten hard werken voor het eerste Nationale Kampioenschap Sevens voor een Colts team van ARC in drie decennia. In mei 1984 mocht Colts-captain Rudy Hengeveld op een koude Castricumse Hemelvaartsdag voor het laatst trots de trofee omhoog houden. Precies 30 jaar later kan huidige Colts-captain Cas Hebbink na vier hardgevochten overwinningen wederom de beker doen hemelen.
 
 
Colts vieren NK 7s
de ARC Colts vieren hun overwinning van het NK Sevens op 1 juni 2014
 
De poulewedstrijden worden routinematig afgewerkt: tegen de combinatie Castricum-Alkmaar-Waterland-Den Helder en vervolgens Oemoemenou-Tovaal. In de halve finale bieden de Dukes tijdelijk serieuze tegenstand, maar tevergeefs. De toch nog spannende finale tegen DIOK/Bassets, na een ruststand van 7-10, wordt door gedegen gedrevenheid en totaal teamwork in het tweede helft in een klinkende 22-10 overwinning omgebogen. Mede dankzij de massale opkomst van ouders en clubleden is het daarna lang onrustig geweest op het prachtige kunstgras van het Nationale Rugby Centrum Amsterdam. Van harte, heren Colts, staf en supporters!!
 
ARC Cupcakes Nationaal Kampioen Sevens
De Cupcakes zorgden eerder in het weekend voor het eerste Amstelveense Nationale Kampioenschap Sevens van het seizoen door in een spannende wedstrijd (tevens de finale) met zeven tries tegen zes te winnen van een combinatieteam van meisjes uit een vijftal verenigingen. Proficiat Cupcakes! 
Lees meer...
 
Pagina 1 van 17

Laatste berichten

Ook rugby-en bij ARC?

Rugby-en bij ARCklik in het menu op "Rugby spelen bij ARC" voor alle informatie


Competitie/competition 2014/15

ARC 1  |  ARC 2  |  ARC 3   

Ladies (All Blues)

Colts  |  Junioren  |  Cubs  |  TBM

 
Looking for a rugby team?

AMSTELVEENSE RC (ARC) plays in the Premier Division (Ereklasse) in the Netherlands and is on route to becoming a major force in Dutch rugby.

We welcome players from abroad - men and women - to join us and further strenghten our different sides.

Lees meer...
 
Come visit us on your Amsterdam tour!

If you want to be guaranteed a rugby tour that will stay in your memory for ever, then ARC is the place to be.

We have great pitches to play games and a great club house to host teams after the games. Our club is only a short bus or subway ride away from the centre of Amsterdam.

Lees meer...