Amstelveense Rugby Club, THE international Rugby Club of Amsterdam!

ARC Colts strijden op 8 maart om Colts Cup

 
De Colts van ARC, aangevuld met enkele spelers van AAC, spelen a.s. zondag 8 maart tegen de Colts van RC Waterland en Castricumse RC om de Colts Cup, het Nederlands Kampioenschap 15's rugby voor spelers onder 19. 
 
Als de ARC Colts de Colts Cup binnenhalen, zal dit de eerste keer sinds 1984 zijn dat een Colts team van ARC kampioen van Nederland wordt. Laten we onze Colts dus naar de overwinning schreeuwen op 8 maart!
 
Onder de bezielende leiding van coach Thomas Muldoon begonnen de ARC Colts seizoen 2014-2015 in de Cup Poule. Door alle vijf competitiewedstrijden tot begin november te winnen, eindigde het team als poulewinnaar. In de tweede fase van de competitie wonnen de Colts acht van de negen competitiewedstrijden, en namen zij de eerste plaats in op de ranglijst. Met dit resultaat kwalificeerden ze zich voor de finale van de Colts Cup.
Lees meer...
 

Oranje wint van de nummer één Moldavië

 
Na de geweldige wedstrijd tegen België vorige week, die in blessuretijd net verloren ging, versloeg Oranje afgelopen zaterdag Moldavië, koploper in de poule, met 18-10 in een heel aantrekkelijke wedstrijd.
 
De ploeg van Alex Chang zit duidelijk in de lift en speelt momenteel de beste wedstrijden ooit. Nederland, met onze Jamel Khoudja op de bank, zoekt direct de aanval tegen de Oost-Europese reuzen. Al in de derde minuut kan Leon Koenen zijn ploeg na een geslaagde strafschop op een 3-0 voorsprong zetten. Een klein kwartier gaat een tweede poging net naast. Moldavië, het 26e beste rugbyland ter wereld, is nog niet op de Nederlandse helft geweest als Storm Carroll Johan van Vliet weet te lanceren, die 8-0 scoorde. Nederland blijft aandringen maar ziet na een half uur spelen Dirk Danen voor 10 minuten naar de kant gaan. Moldavië profiteert van de man over situatie en weet bijna tegen te scoren. Twee minuten voor half time weet Sep Visser de stand op te krikken, na ook door Storm Carroll te zijn gelanceerd (13-0). In blessuretijd voorkomt Oranje nog net een try van de gasten en is 13-0 de terechte ruststand.
Lees meer...
 

Een absolute mijlpaal - ARC 2 wint van West Friesland

 
Daar sta je dan langs de lijn te bibberen in het neutrale, landelijke Schagen, terwijl ons 2e team om promotie strijdt. En erin slaagt!
 
Na 75 minuten dacht ik: "Kan het nog spannender?", nadat het Nederlandse Heren XV afgelopen zaterdag 21-18 voorstonden tegen België en onze eigen Jim Boelrijk zijn eerste appearance voor Oranje mocht maken. (Jim is hierdoor de 20e Amstelveener die sinds 1963 een Heren XV shirt heeft mogen aantrekken, voor de historici en belangstellenden onder ons verwijs ik graag naar pagina 112 van onze Jubileumboek -> nog steeds voor XV-euri te koop!). En dan stonden onze All Blues gisteren ook al heel sterk te spelen. Ze wonnen thuis tegen de dames van Waterland/Zaandijk met 27-12. Van harte gefeliciteerd, you beautiful ladies!
 
Om het gaatje te dichten tussen ARC 1 (dat in de Ereklasse speelt) en ARC 2 (dat in de 3e klasse speelt), is het van groot belang dat wij in de 2e klasse gaan rugbyen. Zondagmiddag kwamen we een stapje dichterbij dat doel.
Lees meer...
 

België heeft het zwaar tegen Nederland

 
Het Nederlandse Heren XV team, nummer 33 van de wereld, heeft nipt een overwinning laten lopen tegen België, nummer 30 van de wereld. Nederland miste vijf kicks op de palen en liet in de laatste minuut van de 2e helft de Belgen over de tryline komen.
 
De eerste helft werd gedomineerd door de Belgen. Na 27 minuten stond België voor met 3-18. Daarna kwam Nederland sterk terug met een penalty en twee tries in de 34ste en 38ste minuut, waarvan één geconverteerd (18-18: dit was ook de ruststand).
 
Nederland Belgie
 
Lees meer...
 

Nederland-België & NL O18-DUI O18 op 21 februari

 
Op zaterdag 21 februari spelen de nationale Heren XV in Amsterdam tegen België. K.o. is 15.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Nederland O18 tegen Duitsland O18. K.o. van die wedstrijd is 11.30 uur
 
Toegangskaarten voor de wedstrijden zijn te bestellen via de website van de NRB: http://bit.ly/1DhK2VQ
 
Pagina 1 van 33

Laatste berichten

Ook rugby-en bij ARC?

logo mazarine energy arc1klik in het menu op "Rugby spelen bij ARC" voor alle informatie


Komende/upcoming events
 
ARC Colts - RC Waterland/Castricumse RC Colts
Locatie: Sportpark de Eendracht, Bok de Korverweg 6, Amsterdam
Datum, aanvang: 8 maart 2015, 15.00 uur
 
6 Nations op groot scherm
Locatie: ARC Clubhuis
15:30 - Wales-Ierland
18:00 - Engeland-Schotland
Datum: 15 maart 2015
16:00 - Italië - Frankrijk
13:30 - Italië - Wales
15:30 - Schotland - Ierland
18:00 - Engeland - Frankrijk
 
Locatie: ARC Clubhuis
Datum, aanvang: 28 maart 2015, 20:30 uur
 
RC West Friesland - Amstelveense RC 2
Locatie: Sportpark de Eendracht, Bok de Korverweg 6, Amsterdam
Datum, aanvang: 11 april 2015, 13:00 uur
 
Competitie/competition 2014/15

ARC 1 ARC 2  |  ARC 3   

Ladies (All Blues)

Colts  |  Junioren  |  Cubs  |  TBM

 
Looking for a rugby team?

AMSTELVEENSE RC (ARC) plays in the Premier Division (Ereklasse) in the Netherlands and is on route to becoming a major force in Dutch rugby.

We welcome players from abroad - men and women - to join us and further strenghten our different sides.

Lees meer...
 
Come visit us on your Amsterdam tour!

If you want to be guaranteed a rugby tour that will stay in your memory for ever, then ARC is the place to be.

We have great pitches to play games and a great club house to host teams after the games. Our club is only a short bus or subway ride away from the centre of Amsterdam.

Lees meer...